Бизнес

Телерик Академия с нова самостоятелна сграда в Campus X

Мария Динкова

От днес Телерик Академия вече се помещава в новооткритата сграда на Campus X в ж.к. "Младост" в София. Преместването е свързано с нуждата от самостоятелно, по-голямо пространство, което да поеме нарастващото портфолио и брой програми на Академията, както и разширения ѝ екип.

"С разширяването на програмите и екипа ни и с ясната визия за бъдещето на Телерик Академия, е необходимо повече пространство за програмите ни както за студенти и специалисти, така и за деца и ученици. Проектирахме новия обучителен център от нулата, така че още по-добре да отговаря на нуждите ни, като продължа да наподобява реалната работна среда и насърчава колаборацията, да осигурява условия за индивидуален подход и менториране", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Само в рамките на 2019 Телерик Академия планира да проведе общо 12 програми, от които 10 за успешен ИТ кариерен старт и 2 мастър класа за професионалисти, като над 1/4 от обученията са изцяло нови. Същевременно през учебната 2018-2019 Училищна Телерик Академия организира в София 31 групи, в които са се обучавали на програмиране и дигитални науки над 780 ученици от 1-ви до 12-ти клас. Заедно с това размерът на екипа на Телерик Академия се е увеличил с над 60% спрямо предходната година и утроил в сравнение с 2017 при отделянето ѝ като самостоятелна образователна организация.

В новата сграда освен модерно оборудваните учебни зали, има и зали за самоподготовка и работа по практически проекти за курсистите, които са акцент в обученията на Академията. Всички пространства комбинират модерен интериорен дизайн и техническо оборудване, както и мебели от висок клас, допринасящи за комфорта и повишаващи продуктивността на курсистите. Там ще се помещава също офисът на Телерик Академия и Училищна Телерик Академия, както и специален мултифункционален център за външни събития, който е част от Campus X и е с капацитет до 120 души.

Новата сграда, която е с обща площ 1750 кв. м, се ползва самостоятелно от Академията и носи цветовете и визуалната ѝ идентичност. С нея завършва финалната четвърта фаза от разширяването на Campus X, който вече обхваща 18 000 кв. м площ и над 1350 работни места.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X