Бизнес

Финансовата услуга на Apple е достъпна за клиентите на FlixBus в България

Мария Динкова

FlixBus вече предлага на своите потребители в България финансовата услуга на Apple - Apple Pay. Тя ще бъде интегрирана в мобилното приложение на компанията и ще позволява лесно и бързо купуване на билети. Новата опция ще предоставя и повече функции за сигурност, включително защита на данните и Face ID потвърждение за транзакциите.

"Ние сме развълнувани да предоставим на нашите FlixBus потребители възможно най-доброто пътуване, като добавим Apple Pay към нашето мобилно приложение", отбелязва Даниел Краус, съосновател и CIO на FlixMobility. "С приложението на FlixBus потребителите ще могат да виждат бутон "Купете с Apple Pay" при плащане, което им позволява да закупят билет само с няколко клика, тъй като данните за плащане се съхраняват в приложението на Apple Wallet на потребителя."

Сигурността и поверителността са един от ключовите елементи от Apple Pay. Когато се използва кредитна или дебитна карта, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се генерира уникален номер на Device Account Number, който е криптиран и сигурно съхраняван в Secure Element на съответното устройство. Освен това всяка транзакция е разрешена с еднократен уникален динамичен код за сигурност. Потребителите на FlixBus iOS вече ще виждат бутон "Купете с Apple Pay", което им позволява да закупят билет само с няколко кликвания, тъй като данните за плащането се съхраняват в Apple Wallet на потребителя.

Дигиталните решения за клиентите са в основата на бизнес модела на FlixBus, откакто компанията стартира през 2013 година. FlixMobility използва екип от над 200 програмисти, чиято основна задача е постоянно да подобрява дигиталния продукт на FlixBus и да интегрира нови технически решения, като Apple Pay в мобилното приложение на FlixBus.

Сигурност с всяка бърза транзакция

Apple Pay се настройва лесно и потребителите могат да се възползват от всички възможности, предлагани от кредитните и дебитните карти. В магазините, Apple Pay работи с iPhone SE, iPhone 6 и по-нови модели, както и с Apple Watch.

Онлайн пазаруването в мобилни приложения и на уебсайтове, приемащи Apple Pay, е лесно с Touch ID или чрез двукратно натискане на страничния бутон и удостоверяване само с поглед с Face ID. С Apple Pay няма нужда ръчно да се попълват дълги формуляри за сметки или да се въвежда многократно информация за доставката и фактурирането. Когато се плаща за стоки и услуги в мобилни приложения или Safari, Apple Pay работи с iPhone 6 и по-нови модели, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5-то поколение и по-нови модели), iPad Air 2 и iPad mini 3 и по-нови модели.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X