Бизнес

HeleCloud откри новия си офис в София

Владимир Владков

Нов по-голям офис откри HeleCloud в София, като разширението отразява ръста на компанията през последните 3 години не само по отношение на приходите, но и на персонала. HeleCloud опразнува своя нов офис с впечатляващо събитие заедно с над 100 български и международни потребители, партньори и служители.

"HeleCloud е успешна, защото имаме някои от най-иновативните потребители, които непрекъснато ни предизвикват и ни карат да търсим нови възможности, за да предоставим най-добрите решения за бизнеса на нашите клиенти", заяви Доб Тодоров, главен изпълнителен директор на компанията.

Създадена в Лондон през 2016 г., HeleCloud успява да помогне на потребителите да осъществяват по-добре бизнеса си в облака. За кратко време компанията спечели над 50 потребители от цяла Европа, като е на път да постигне 4-цифрен ръст за 2019 г. за втора поредна година. Днес HeleCloud е силен конкурент сред водещите в света доставчици на професионални и управлявани облачни услуги.

Новият офис отразява плановете на HeleCloud за бъдещ растеж, като смята да увеличи екипа си от 60 на 100 специалисти, по-голямата част от които ще работят в България.

"За кратко време успяхме да спечелим над 50 клиента. Благодарение на нашите превъзходни услуги, повечето от тези клиенти се връщат при нас с допълнителни проекти, добави Стефан Бумов, заместник-главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на компанията. - Това важи и за нашия екип. През 2018 г. той се увелии четири пъти, доказвайки, че HeleCloud е сред най-желаните работодатели в България", добави той.

Според компанията облачните изчисления са достигнали повратна точка в Европа. Търсенето на облачно базирани услуги и приложения е достигнало до най-високата точка, а броят на онези, които притежават умения в облака, е изключително оскъден. Това не позволява на предприятията - големи и малки - да се трансформират, тъй като ИТ директорите търсят помощ за намиране на най-добрия подход за внедряване на облака.

"Иновативните работни пространства, предлагани от новия офис на HeleCloud, са още едно доказателство за непрекъснатите усилия за развитие и повишаване на квалификацията на служителите, обясняват от компанията- . Новият офис е оборудван с най-новите технологии, които гарантират, че всички служители на HeleCloud имат свободата да учат и да иновират на работното си място. Това помага да се поддържа на високо ниво удовлетвореността на клиентите, тъй като служителите на HeleCloud откриват нови и иновативни решения на съществуващите проблеми."

HeleCloud откри новия си офис в София

По-рано тази година HeleCloud сключи стратегическо партньорство със Софийския университет за създаването на целенасочен и специализиран курс, фокусиран върху платформата AWS Cloud. Курсът се преподава във Факултета по математика и информатика и обхваща някои от най-новите технологии в бранша, като предоставя на студентите значително конкурентно предимство, когато става въпрос за началото на професионалната им кариера, допълват от компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X