Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
18 апр
2019
 
 

Над 300 деца ще се състезават на олимпиада по ментална аритметика в София

Само след година и половина на българска територия, революционната образователна методика успя да завладее цялата страна

675 прочитания

След броени дни, на 20 април 2019 г. (събота), в София ще се състои първата Национална олимпиада по ментална аритметика за деца, които се обучават в центровете на международния бранд SmartyKids. Близо 300 деца от страната ще участват на олимпиадата. С около 400 придружители, общият брой посетители достига над 700, разделени на два етапа. Мащаб, който досега не е постиган у нас.

На събитието малките участници ще се състезават в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древното китайско сметало "абакус". Докато децата смятат, ще се проведе и семинар за родителите. От асоциация „Родители“ и Център за безопасен интернет ще споделят с тях различни стратегии как да предпазим децата в интернет пространството и как да ги научим безопасно да сърфират.

Прочетете още: София е домакин на Първата Национална олимпиада по ментална аритметика за деца

Само след година и половина на българска територия, революционната образователна методика успя да завладее цялата страна. Ясен показател, че каузата за детското развитие става все по-популярна и важна за българското семейство. Олимпиадата по ментална аритметика дава чудесна възможност за всяко дете да получи публично признание за своите таланти, постижения в менталната аритметика и да придобие нов опит. Освен това е и чудесен празник за децата, което я прави важно и очаквано социално събитие.

В други страни ежегодно се организират олимпиади по ментална аритметика, докато в България тази година е премиерно издание на SmartyKids Oлuмпиада. 15 участници ще завършат първи и ще получат купи и медали, а още 30 ще се класират на второ и трето място.На олимпиадата ще присъстват участници от цялата страна – над 20 центъра ще премерят сили във вълнуващата надпревара.

Мястото на провеждане е гр. София, парк-хотел Москва, ул. „Незабравка“ № 25

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас