“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
16 апр
2019
 
 

Ўвейцарската ALSO придоби български€ »“ дистрибутор —олитрон (допълнена)

Ѕазираната в Ўвейцари€ компани€ ALSO разшир€ва присъствието си в »зточна ≈вропа и чрез придобиването на полската ABC Data.

3597 прочитани€

Ѕазираната в Ўвейцари€ група ALSO Holding AG придобива —олитрон Ѕългари€, един от най-големите български дистрибутори на »“ продукти и услуги с пазарен д€л над 30%, об€виха в съвместно съобщение до пресата двете компании. ÷ената на сделката не се съобщава, но с тази сделка ALSO продължава да разшир€ва своето присъствие в »зточна ≈вропа. ¬ кра€ на миналата година ALSO подаде оферта за закупуване и на полски€ »“ дистрибутор ABC Data, опериращ на 6 източноевропейски пазари, включително „ешка република, —ловаки€, Ћитва, Ћатви€, ≈стони€, –умъни€ и ”нгари€.

—олитрон Ѕългари€ е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в Ѕългари€, с пазарен д€л от над 30% и непрекъснат ръст през последните шест години, за€в€ва по повод сделката √уставо ћьолер-’ергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG. - — придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзи€ в »зточна ≈вропа.  ато дистрибутор на решени€ компани€та не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. ѕо този начин —олитрон подкреп€ амбици€та ни да станем водещ дистрибутор на ц€лостни решени€ в ≈вропа за нашите партньори“, допълва ћьолер-√ергт.

ќборотът на —олитрон Ѕългари€ е около 110 милиона евро, като за период 2011 до 2018 г. компани€та усп€ да утрои приходите си. — над 120 служители —олитрон предлага продукти и решени€ на повече от 50 водещи световни производители, както и свои комплексни услуги, консултации и обучение на дилърите.

ѕрочетете още: —олитрон: Ќовите технологии ще осигур€т бизнес за родните »“ фирми

„ќт 2015 г. Ѕългари€ е един от шампионите на ≈вропа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намал€ване на икономическата разлика с другите държави-членки на ≈—. »ндустриалното развитие играе важна рол€ в този процес, а за него са необходими и нови технологии, коментират решението си за инвестици€ именно у нас от ALSO Holding. - ѕродължителни€т висок ръст на —олитрон Ѕългари€ отраз€ва това развитие. — утро€ване на продажбите само за 7 години компани€та използва много добре възможностите си на пазара. ¬исоки€т пазарен д€л от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната”, добав€т от ALSO.

ѕетър »ванов, собственик на —олитрон Ѕългари€

лед придобиването на —олитрон, което също тр€бва да бъде одобрено от регулаторните органи, ALSO ще засили позициите си на многообещаващите източноевропейски пазари и в същото време щ осигури конкурентно предимство и иновативна сила на дистрибутора. ABC Data пък има оборот от над 1,08 млрд. евро за 2017 г., като акциите й се търгуват на борсата във ¬аршава.

ќт ALSO коментираха, че сумата на инвестици€та в —олитрон все още не може да бъде разкрита, но след регулаторното одобрение обещаха детайли за сделката. “ова, което е €сно, че н€ма да има промени в управлението на —олитрон, като заедно с мениджърите в български€ дистрибутор ще бъде обсъдено кои марки и производители има смисъл да бъдат добавени към портфолиото на български€ дистрибутор.

—лед приключване на двете ключови придобивани€ (на —олитрон и на ABC DATA) ALSO ще бъде представена в почти всички страни от »зточна ≈вропа с изключение на –уси€. ќбемът на »“ пазара в тези страни е общо около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж на водещи€ дистрибутор на ц€лостни решени€, добав€т от швейцарски€ холдинг. “ой вече предлага хардуер, софтуер и »“ услуги от 550 световни производители, като бро€т на дилърите му е над 100 хил€ди. ALSO е представена в 18 европейски страни и през 2018 г. има около 4000 служители, а генерираните общи продажби са за около 9,2 милиарда евро. √лавни€т акционер на ALSO Holding AG е германската Droege Group, независима консултантска и инвестиционна компани€, собственост изц€ло на семейство Droege.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас