Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
06 окт
2016
 
 

2doIT ITARC Sofia 2016 ще се проведе на 25 и 26 октомври 2016 г

2010 прочитания

Джон Закман е име в софтуерния бизнес, което няма нужда от много представяне. За неговият Zachman Framework и ролята му за съвременната ентърпрайз архитектура съвсем няма нужда да говорим. Пионерът на ИТ архитектурата, която познаваме днес, идва в България, за да изнесе лекция по време на 2doIT ITARC Sofia 2016 и да говори за ентърпрайз архитектурата като основа за развитието на съвременното общество. Освен участието в конференцията, Закман ще е домакин и на ексклузивен уъркшоп на 27 октомври, по време на който в група от само 20 човека ще се проведат интерактивни упражнения на начини на моделиране на корпоративни архитектури.

2doIT ITARC Sofia 2016
ITARC сериите са разпознаваемо събитие за ИТ архитектура в световен мащаб, което тази година за първи път ще се случи и в България, благодарение на съвместната работа на Асоциация на софтуерните инженери и IASA. „Партньорството с IASA е много важно за нас, защото благодарение на него ние поставяме София на картата на големите международни ИТ събития, наред с Лондон, Франкфурт, Сан Франциско, Сиатъл. Това е важно не само защото така можем да привлечем актуални в момента лектори, но и защото като единствено подобно събитие в целия регион имаме участници и от съседни държави. От опита си сме разбрали, че комуникацията между професионалисти, ангажирани с различни проекти е също толкова важна, колкото и това, което казват специалистите от сцената“, обяснява Мартин Кулов, председател на АСИ и организатор на 2doIT ITARC Sofia
 
IASA е най-голямата световна организация на ИТ архитекти и основен сертификационен орган за професията. Основателят на асоциацията Пол Прайс е другата фигура, която се отличава в програмата на ITARC Sofia. Освен председателството на IASA, Пол e практикуващ софтуерен архитект и работи с различни компании за оптимизацията на технологичната им стратегия. Преди създаването на глобалната организация, Пол е главен архитект на Dell Pan Asia, където участва във внедряването на технологичната стратегия в 14 държави. 
 
На 24 октомври Пол Прайс също ще проведе уъркшоп и ще говори за ITABoK – публичен архив от ресурси за ИТ архитекти, който се явява индустриален стандарт на IASA в продължение на много години. По време на уъркшопа Пол ще предостави подробни насоки за прилагане на ITABoK в ежедневната практика и ще покаже как ITABoK дава прост и практичен подход за успех в професията ИТ архитект.
 
„Основна цел на работата на Пол и IASA е създаването на професията „софтуерен архитект“ чрез ефективно образование, удостоверяване на компетентности и етика, които да са в унисон с корпоративната стратегия и цели. Теми като професионалната етика в архитектурата, сертифицирането и верифицирането на компетенциите на софтуерните специалисти, налагането на стандарти, както и най-добрите начини за създаване и структуриране на екип от архитекти са изключително важни за АСИ и това е основната посока, в която продължаваме работата си.“, допълва г-н Кулов. 
 
ИТ архитектурата е една от най-горещите теми в последните години и една от най-желаните области за развитие. Освен Пол Прайс и Джон Закман, своя опит и успешните си практики ще споделят архитекти от SAP, VMware, Microsoft, Progress и др. 
 
2doIT ITARC Sofia 2016 ще се проведе на 25 и 26 октомври 2016 г., в Младежки театър, София. 
Регистрацията за събитието е отворена до 24 октомври: http://2doit.co/itarc/#registration 

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас