Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
14 дек
2015
 
 

АДСИС увеличи продажбите си за 2015 г. с над 50%

1964 прочитания

АДСИС засилва партньорството си с Tiger Technology, предлага на клиентите цялостни решения на специфичните им проблеми

С над 50 на сто са нараснали продажбите на АДСИС за 2015 г. Голяма част от ръста се дължи на внедряването на собствени сървърни системи, като 95% от тях са базирани на технологии Intel, според управителя на българската компания Николай Вачев.

Vachev

„Нашето мото винаги е било да сме на върха на технологиите и да внедряваме най-новите стабилно работещи системи, водейки се от приложими и технологично издържани решения, които клиентите могат да си позволят. Именно тези клиенти през 2015 г. разчитаха на нас за реализация на своите проекти - обяви Вачев на годишната среща на АДСИС, проведена в партньорство с Intel, Tiger Technology и Infortrend. - Компанията ни не продава просто продукти, а предоставя завършени решения за специфични проблеми и проекти на своите клиенти и партньори“.

За АДСИС важен източник на приходи са сървърите под собствена марка AIS на компанията. Освен това фирмата внедрява системи за съхранение на данни на Synology и Infortrend. “Правим и доста работни станции, системи с малък форм фактор, предназначени за бизнеса, специфични решения при малките компютри“, заяви Вачев.  

АДСИС предлага цялата продуктова гама на Supermicro – от дънни платки през цели шасита, блейд системи, системи за съхранение и комутатори. От 2 години доставя и решения на ASRock Rack, включително barebone системи, поддържащи голям брой видеокарти, barebone системи и комутатори на Quanta Cloud Technology, RAID контролери на Avago (LSI) и Areca, мрежови решения и защитни стени на Barracuda, шасита за вграждане в шкаф на Genesysgroup, сървърни дискове на Hitachi GST (вече част от групата на Western Digital), захранвания на Seasonic, софтуер за съхранение на Open-E.

АДСИС е дългогодишен партньор на българската фирма Tiger Technology, която повече от 12 години разработва SAN решения, внедрени в голям брой пост продукционни студия и телевизии по света, познати предимно с MetaSAN. С оглед нарастващите потребности на българския медиен пазар за по-ефективни и цялостни решения, включващи съхранение на данни и цялостен работен процес, АДСИС обяви засилване на партньорството между двете компании.

На срещата Николай Вачев представи сървъри на АДСИС, базирани на шаси на Supermicro и най-новия процесор на Intel Xeon E3-1200 v5, твърдотелния 400 GB диск на Intel NVMe SSD DC P3600, както и дъно на ASRock Rack за работна станция. „Новата технология в Xeon E3-1200 v5 изисква нов цокъл, но предлага 8 MB кеш, осигурява двойно повече оперативна памет от 64 GB от новия по-бърз тип DDR4 на 2133 MHz. Вариантът C236 на чипсета предоставя до 20 линии PCIe 3.0, 10 линии USB 3.0 и още 14 USB 2.0, до 8 порта SATA 6 GB/s. Машините на Supermicro (платформата X11), базирани на този процесор, повишават своята производителност и ефективност с до 30% спрямо предишното поколение чипове“, коментира Вачев.

ASRock

Новост за българския пазар е и блейд машината на Supermicro GPU/ Xeon Phi Blade, която има два процесора, 8 банки за памет, две карти GPU/Xeon Phi или 4 PCIe карти. Интересно е и сървърното решение на AsRock Rack 3U8G-C612. Това Barebone решение осигурява място за монтиране на 8 карти GPGPU/MIC, разположени равномерно по цялата платка, така че не създава никакви проблеми с охлаждането на толкова мощна машина.  

Сред останалите новости, представени от АДСИС, са QuantaGrid D51PH-1ULH – система за съхранение със супервисока плътност (до 12 hot-swap диска и още 4 hot-swap SSD диска в 1U), NAS решението на Synology RackStation RS18016xs+, което побира до 180 диска и има производителност до 3900 MB/s и 348000 IOPS. За потребители, обработващи 4К видео, Synology е разработила модела DiskStation DS216play, който поддържа 4K видео и го транскодира безпроблемно до Full HD (1080p). За първи път Synology пуска свой безжичен маршрутизатор - RT1900ac, който осигурява висок клас WiFi свързаност в двата обхвата 2,4 и 5 GHz с общ преносен капацитет от 1900 Mbps (благодарение и на технологията Beamforming). Натрупаният опит в системите за съхранение помага на Synology да вгради в маршрутизатора редица технологии като VPN сървър, DNS сървър, RADIUS автентификация, мултимедийна библиотека.

Сървърите и носимата електроника

През последните години се наблюдава все по-голям ръст на таблетите и смартфоните, а в същото време продажбите на Intel сървъри се увеличават. Това се дължи на факта, че тези устройства консумират съдържание, което някой друг е създал и съхранил.

Minasyan

Ардис Минасян и Войчех Босек от Intel представиха новата серия сървърни процесори E3 v5, отличаващи се с по-висока производителност, подобрена графика, работа с DDR4 памет. Беше отбелязана и тенденцията към развитие на ИТ сектора в електрониката за носене, където Intel сериозно настъпва. Този нов тип устройства – миникомпютри, носени като аксесоар по тялото, включително на шията, като контактна леща, на китка, коляно или на кръста, започват да набира все по-голяма популярност в САЩ и Западна Европа. Тези уреди ще генерират все повече данни, които ще имат нужда от обработка и съхранение.

Очаква се 2016 г. да бъде фокусирана върху носимата електроника, ще има много пилотни проекти в тази област, а до 2020 г. такива уреди би трябвало да навлязат масово в различни сфери, стимулирайки и сървърния пазар.

Бяха представени и SSD дисковете на на Intel в сървърния сегмент, като бе наблегнато на тяхната висока производителност и надеждност. Войчех Босек представи възможностите на софтуера за контрол и управление Intel® Data Center Manager, като наблегна на неговата универсалност, лесна имплементация и реалните икономически ползи от неговото внедряване.

Решения за ТВ компании и... не само

Повече от 12 години Tiger Technology е позната с разработките си в областта на медатейда контролери и SAN решения в САЩ и Западна Европа. През последните години компанията разширява пазарите си, включвайки Източна Европа, Азия, Близкия изток и Африка.

SAN системите се ползват основно при съхранение и обработка на видео файлове, обяснява Никола Апостолов от Tiger Technology.

Apostolov

Наши клиенти са телевизии и постпродукционни студия като английските ENVY, щатските Animal, Walt Disney, NBC, германските ARD и ZDF, британската BBC и редица други. “Има клиенти, които не са рестартирали сървърите си по 2 -3 години”, заяви Апостолов.

„Познати сме в света със своя продукт MetaSAN, неговия наследник TigerStore, както и с Project Store PRO. Те преобразуват системите за съхранение на клиентите в интелигентни многопотребителски системи за работни процеси, осигуряващи блоков достъп от Ethernet и Fibre клиенти“, обясни той. Компанията е разработила 4 нови решения, базирани на собствена хардуерна платформа. TigerBox 1 предлага 4 отсека за дискове 3,5“ или 8 отсека 2.5“ дискове и линейна пикова производителност от 3.5 GB/s . Решението TigerBox комбинира Metadata Master с оптимизирани RAID операции (0, 5 и 6), като съдържа до 16 директни Ethernet клиента и комбинация от Ethernet 1GbE/10GbE с 8FC/16FC. Общата му линейна производителност достига 2.4 GB/s, а с добавяне на допълнителен JBOD масив до 5GB/s. Вариантите Tiger Serve 1 и Tiger Serve са сходни решения за споделена мрежа за съхранение и споделяне на медийни файлове, пакети и съвместна работа върху проекти. Първото решение предлага и висока степен на отказоустойчивост чрез автоматична поддръжка на файловата система и последователно дефрагментиране. „Един от големите ни клиенти в България е БИГ Брадър, като нашето решение обслужва постпродукционните нужди и на трите актуални сезона“, заяви Апостолов. Освен цялостни системи предлагаме и поддръжка в режим 24х7 на големи инфраструктури в целия свят, имаме над 10 г. опит в тази област“, добави Апостолов.

TigerBox

Сред технологиите, вградени в решенията на Tiger Technology, са репликация и Tiering. Автоматичните правила за репликация или преместване на данните при запълване на основните дискови масиви допринасят за оптималното използване на свободния дисков ресурс. Друго предимство на решенията е Smart Pooling модулът (или така известният софтуерно дефиниран масив), който позволява добавяне или премахване на дискови масиви с кликване на един бутон, без нужда от преформатиране и спиране на продукционните задачи. „На практика това представлява виртуализация на софтуерно ниво. Само за 3 секунди всеки видео редактор може да получи нов „локален“ диск, обединяващ свободните ресурси от два или повече други диска“, коментира Апостолов.

Автоматичното дефрагментиране и автоматичното оптимизиране на файловата последователност осигуряват линейно подреждане на sequential- файловете за бързо последващо възпроизвеждане.

Tiger Technology разчита и на екосистема от партньори- Infotrend, SpectraLogic, Accusys, Data Direct Networks и др. както и на ОЕМ партньори – Sonnet, ALT systems, QOS, Active и др.  

Infortrend е един от отдавнашните партньори и на АДСИС, и на Tiger Technology. „Компанията е на пазара от 23 години и през цялото време се занимава с разработката и производството само на системи за съхранение - обясни Владимир Каравелов от АДСИС. До 2002 г. Infortrend е била само ОЕМ производител за доставчици като Sun, а след това започва да продава системи и под собствена марка за малки и средни фирми, както и за по-големи инфраструктури, конкурирайки се с компании като EMC, NetApp, IBM и HP, но без да навлиза при най-високия клас

Karavelov

„Философия на дизайна, възприет от Infortrend, е потребители да си купуват дискове от масовия канал за продажби, а не да търсят само скъпи специализирани дискове. Лесна инсталация, различи форм фактори, модулен дизайн без кабели, разчита се само на твърди конектори, това са част от предимствата на Infortrend, добави Каравелов.

Той препоръча на клиентите сториджите EON Stor серия DS 4000, тъй като цените със серия 3000 са почти идентични, но DS 4000 предлага много по-висока скорост на обмен на данните – до 1,5М IOPS, до 11 000 MB/s за четене и 5500 MB/s за запис, както и поддръжката на до 444 броя 12Gb/s SAS дискове. Контролерите са резервирани с възможност на до 2 host board на контролер с възможности за FC, SAS, iSCSI и FCoE свързаност. Серията DS 4000 поддържа до 8 видео потока с резолюция 4К, като е разширяема.

Системите за съхранение на Infortrend ESDS са подходящи и за видео редактиране на 4K видео, рендъринг ферма за анимация, библиотека за аудио и видео по заявка. „Клиентите могат да поръчат предварително изпитание на системи при реализацията на по-сложни проекти. Освен това може да се заяви лабораторен експеримент в центъра на Infortrend”, каза още Каравелов.

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас