Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
17 ное
2014
 
 

Synology® Cloud Station – корпоративна продуктивност в облака

2232 прочитания

Повечето хора днес ползват по няколко устройства на ден, а това води до драстично увеличаване на популярността на облачното съхранение. Понякога целият ни производствен живот – работни доклади, бележки, референции – разчитат на облака, което означава, че имаме нужда от ценово ефективно, но с голям капацитет абсолютно частно облачно решение. Synology® предлага именно това, а и много повече.

С решението Cloud Station синхронизирате всички свои устройства

Компютри, смартфони и таблети - Cloud Station синхронизира между всички устройства, които притежавате. „След като запазите промените, това автоматично ще обнови файловете и на другите устройства, обясняват от ADSYS, дистрибутор на Synology®. - Това ви дава възможност да работите в дома или в офиса, на настолен или мобилен компютър, като през цялото време ползвате един и същи файл. Дори да редактирате файл офлайн, промените ще бъдат синхронизирани когато се свържете отново към Интернет. За да изпратите нещо на друг потребител, просто създавате споделена връзка към файл или към цяла папка. Можете дори да посочите срок на валидност на разрешението или да защитите съдържание с парола“, добавят от ADSYS.

- Версии на файловете. Cloud Station запазва по подразбиране до 32 версии в историята на файла, давайки ви възможност да възстановите файл от всеки времеви момент или да си върнете изтрити файлове. Ако редовно синхронизирате обемисто мултимедийно съдържание, можете да спрете тази функция и да запазвате само последното копие, за да спестите от капацитета за съхранение.

- Избирателно синхронизиране. Посочвате отделни папки, които искате да синхронизирате с различни устройства, като това става ръчно или автоматично на базата на формата и размера на файла. Синхронизирайте само малки, но критични файлове на вашия телефон, документите, върху които работите, на персоналния компютър, а всички големи търговски и маркетинг материали – на DiskStation в офиса.

- Криптиране. Хората премислят многократно, преди да съхраняват конфиденциални данни в облака, независимо дали е частен или публичен. За щастие папките, синхронизирани от Cloud Station, могат да бъдат криптирани с DSM, така че никой няма достъп до съдържанието им без вашия частен ключ.

- Поддръжка на Windows ACL. Съвместната работа на служителите изисква възможност да се определят детайлно правата за достъп. „Финото настройване на разрешенията на потребителите за четене, писане и администриране на отделните файлове става с помощта на Windows ACL, като файловете могат да бъдат синхронизирани с компютрите и мобилните устройства на потребителите точно както искате вие“, допълват от ADSYS.

- Синхронизиране с DiskStation. За компании с много офиси двупосочното синхронизиране между NAS сървърите е идеалният начин за споделяне на големи файлове. Дори когато служителите ви си отидат в къщи, Cloud Station продължава да синхронизира между свързаните NAS сървъри и устройства в офиси, дори да са в чужбина, при това с максимална надеждност.

- Лог записи за синхронизирането. „Когато много потребители работят върху един и същи набор от данни, администраторите може да поискат да проследят кой е редактирал, кой е трил или възстановявал файлове и от кое устройство, обясняват от ADSYS. - Логовете в Cloud Station правят това възможно.“

Cloud Sync обединява най-доброто от двата свята

Пакетът Cloud Sync ви дава възможност да свържете вашата NAS система с 6 известни публични облачни услуги - Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box, hubiC и Baidu Cloud, като поддържа колкото акаунта искате.

Cloud Sync предлага гъвкави функции. Избирателно синхронизирате файлове или папки от и към публичните облаци. Освен това настройвате пропусквателната способност, така че синхронизирането да не пречи на нормалните ви Интернет дейности.

„Понякога колегите ви предпочитат да си обменят информация през популярен облачен акаунт, коментират от ADSYS. - Синхронизирайте тяхното съдържание с вашето NAS устройство, така че да не се налага да инсталирате още един софтуер. Отворете документ във вашата Synology NAS система, редактирайте го, а другите моментално ще видят промените през публичния облак“, добавят от компанията.

В новата версия 5.1 на софтуера на Synology® DiskStation Manager 5.1 за решенията Clоud Station и Cloud Sync са включени нови мерки са сигурност. Security Advisor например анализира настройките на системата, силата на паролата, мрежовите предпочитания и премахва разпознат зловреден код. Допълнително AppArmor блокира зловредни програми и те не могат да стигат до системните ресурси. Функцията Proxy Server ускорява браузването в Интернет, защитавайки мрежата чрез разнообразни опции за кеширане, филтриране и автентификация. Освен това данните вече могат да бъдат архивирани на още повече публични облаци като Microsoft Azure, SFR или hicloud.

Новата версия на софтуера предлага и подобрени корпоративни функции - NFS Full File Clone и NFS Reserve Space. Те драстично подобряват работата при съхранение на данните на виртуалната машина. Обновеният потребителски интерфейс и новата функция Hit Rate ускоряват управлението и мониторинга на SSD кеширането.

София, ж.к. Дианабад
ул. Крум Кюлявков №11
тел.: (02) 8162111
факс (02) 8162139
e-mail: office@adsys.eu
http://www.adsys.eu

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас