Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
29 окт
2014
 
 

Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

951 прочитания

Представителите на Националния офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взеха участие в десетата годишна конференция iMinds, която се състоя през октомври 2014 г. в Брюксел, Белгия.

Тази година конференцията се проведе под надслова „Дигитално проучване, което има значение“ и по традиция беше насочена към всички изследователи, разработчици, предприемачи и инвеститори в сферата на ИКТ иновациите.

Събитието беше организирано в 3 сесии: „Ключови дигитални технологии“, „Дигитално здраве“, „Предизвикателства за предприемачи“. В организираната „Демо сесия“ взеха участие 380 изследователски проекта, представени от 50 организации от различни европейски страни, сред които и стартиращи фирми подпомогнати в своите начинания от програмата „iMind бизнес инкубатор“. В рамките на тази сесия бяха изложени различни иновативни продукти и услуги в сферата на ИКТ разделени по сектори: Здравеопазване, Интернет на нещата, Дигитална сигурност, Игри, Медия, Визуализация и други.

Специални гост лектори на събитието бяха: George Yianni (Philips Lighting), Ilkka Lakaniemi (Chairman European Commission's FIPPP), Aljosa Smolic (Disney research), Jan Rabaey (BWRC), Abby Margolis (Director of research at Claro Partners, Startupbootcamp Data & IoT), John Baekelmans (S+CC), Dries Buytaert (Drupal, Acquia), които представиха последните тенденции в ИКТ технологиите, мястото на потребителя и стартиращите организации в бързо развиващия се дигитален свят.

По време на посещението на изложбената и семинарна част те имаха възможност да се срещнат с иноватори, предприемачи, разработчици и ментори, работещи и предлагащи услуги и продукти в сферата на ИКТ, на които представиха услугите, които офисът предлага и обсъдиха възможностите за съвместно партньорство и навлизане на представените иновации на българския пазар.

За допълнителна информация, моля, посете сайта на проекта: www.tto-bait.bg

Този документ е създаден по проект № BG161PO003-1.2.02-0051-C0001 “Създаване на национален офис за технологичен трансфер в сектора на информационните технологии” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Българска асоциация по информационни технологии и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас