Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
06 окт
2014
 
 

Технически университет – София откри нова бакалавърска програма

1054 прочитания

"Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” ивестира във вашето бъдеще!"
 На 29.09.2014 год. тържествено беше открита нова специалност „Информационни технологии в индустрията“ провеждана съвместно от факултети на Технически университет – София: Факултета по компютърни системи и управление (ФКСУ) и Машино-технологичен факултет. Деканът на ФКСУ, проф. д-р инж. Огнян Наков, приветства първокурсниците на новата специалност в специализираната лаборатория за видео-конферентна връзка, която е оборудвана по проект № BG051 PO001-4.3.04-0044, „Формални и неформални електронни форми за дистанционно обучение по „Компютърни науки”. Схемата, по която се реализира проектът е BG051 PO001-4.3.04 “Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование”, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, чрез МОН.

Бакалавърската програма по „Информационни технологии в индустрията“ има за цел подготовката на широко профилни инженери със задълбочена компютърна подготовка и насоченост към съвременните индустриални информационни системи и компютърни технологии и приложението им в различни индустриални области и приложения. Специалната подготовка включва изучаването на академични курсове, свързани с теоретичните основи на информационните и компютърни технологии, както и методите и средствата за обработване на информационни потоци и интегрирането им с производствени процеси и технологии. Профилиращата подготовка включва изучаването на избираеми академични курсове, обособени като модули, което позволява на студентите да изберат курсове в съответствие със собствените си интереси и перспективи за разработването и използването на информационни технологии в конкретни индустриални области.

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас