Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
25 сеп
2018
 
 

Предстои семинар на тема киберсигурност за бизнеса

2874 прочитания

Практически семинар озаглавен “Киберсигурост за бизнеса, превенция и защита от хакерски атаки в светлината на новия закон за киберсигурността” ще се проведе в София на 12 октомври. Събитието се организира от Клъстер за Иновационни Дейности и Научни Изследвания, E.H.U. - Ethical Hacking University и Център за европейско образование и мултикултурни комуникации.

Семинарът е предназначен за браншовете които попадат в обхвата на подготвяния закон за киберсигурността като Енергетика, Транспорт, Банково дело, места за търговия, Здравеопазване, Онлайн търговия, Цифрова инфраструктура.

По време на семинара ще се дискутират практически казуси, свързани с изискванията на новия проектозакон за киберсигурността, преминал първо гласуване в края на юни. Той покрива Директивата за сигурността на Мрежите и Информационните Системи на ЕС 2016/1148 (NIS Directive), която се прилага от май 2018 г. Целта е постигането на еднакво висока степен на сигурност на мрежовите системи. Управление на риска и задължения за докладване на инциденти за операторите на основни услуги и доставчици на цифрови услуги.

Ще бъдат разгледани още реалните заплахи за информационните системи и мрежи от хакерски атаки чрез симулиране на реални хакерски атаки в строго контролирана лабораторна среда. Както и практически мерки за превенция и защита от тях. Ще бъдат разгледани горещи теми като криптовируси, хакване и подслушване на смартфони, както и различни видове атаки като фишинг, Man In The Middle и др.

Форумът ще завърши с разговор на чаша вино и коктейлни хапки. Гостите ще имат възможност да задават конкретни въпроси на експертите, за да разберат какво е постигнала тяхната организация и какво още трябва да се направи, за да е готова тя за новите промени.

Събитието е насочено към мениджъри, собственици и ИТ специалисти, които трябва да адаптират организациите и фирмите към изискванията на новия закон за киберсигурността и да им помогнат за справяне с предизвикателствата на информационната среда.

Редовната такса за участие в семинара е 225 лв. като до 30 септември е в сила 20% отстъпка, с която сумата е намалена до 180 лв. Налице са и преференциални цени за повече от един участник от една фирма.

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас