Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
30 апр
2018
 
 

Konica Minolta представя: MOBOTIX

1574 прочитания

Много повече от сигурност

Въпреки че организациите днес записват големи количества видео данни, поради липса на време само част от тези материали се разглеждат и проверяват. Вследствие на това, нежеланите активности остават незабелязани, а подозрителното поведение не се открива навреме, така че критичните инциденти да могат да бъдат избегнати.

Затова на помощ на компаниите идват интелигентните видео системи, които могат автоматично да анализират записите. Сред основните ползи от такива решения са бързото извличане на видео материал, по-ефективното назначаване на персонал, намалена инфраструктура, както и интересни нови бизнес възможности.

MOBOTIX предлага именно такова решение. Организацията е пионер в самостоятелните интелигентни IP видео системи и е създател на първите IP камери, които не изискват никакъв централен компютър или софтуер. Всяка камера сама по себе си е цялостна система за наблюдение, като всички функции са интегрирани в нея. Тази технология позволява на компаниите да изграждат икономически ефективни системи за наблюдение, които улесняват автоматичния видеозапис.

В началото на 2016 г. японският технологичен гигант Konica Minolta закупи мажоритарен дял в немския производител на интелигентни системи за видеонаблюдение Mobotix известен с качеството и технологичното ниво на своите решения. С тази инвестиция Konica Minolta се стреми да осигури решения за мрежова сигурност от следващо поколение, базирани на сътрудничеството на патентованите технологии на двете компании. Mobotix издига на ново ниво самата концепция за видеонаблюдение. Акцентът е не върху записване на безкрайни часове видео материали, а върху анализа на данните.

Какво отличава решението на MOBOTIX?

  • Интелигентна концепция за двойна камера – Двойните камери на MOBOTIX разполагат с два сензора и цифрово превключване между ден и нощ, като разпознава движение в пълна тъмнина на разстояние до 400 метра. Те са най-модерното решение за охранителна камера, тъй като съчетават термичен, оптичен и MxActivitySensor.

  • Включен софтуер – Целият софтуер, необходим за създаване на висококачествена система за наблюдение, е включен в решението. Разширени функции като управление на видео, анализ на изображението и VoIP повиквания са вградени в камерата. В допълнение е възможна и индивидуална адаптация според нуждите на клиента. Персонализираните решения, отговарящи на специфичните изисквания, могат лесно да се реализират с уникални хардуерни и/или софтуерни решения.

  • Собствена 360о полусферична IP камерна технология – MOBOTIX създаде 360о технология за полусферични камери, която позволява охраняването на цяла стая без мъртви точки и виртуално увеличение на изображението. Вградената полусферична обработка помага да се повиши качеството на изображението, като камерата записва висока резолюция без загуба на детайли. Освен това позволява управление размера на кадрите и размера на изображението в зависимост от наличната честотна лента.

  • Без фалшиви аларми – Вграденият сензор MxActivity намалява фалшивите аларми с до 90%, като позволява на камерите да дефинират точни събития. Самите аларми се класифицират и се изпращат в контролен център. В допълнение към известяването на контролния център, могат да бъдат инсталирани прожектори или сирени, или съобщени чрез високоговорител за допълнително възпрепятстване.

  • Защита на личните данни – Всяка система MOBOTIX включва силна защита на паролата с надзорна защита за потребителите и камерите. Напълно криптирани с двужична MxBus свързаност и резервно захранване, инсталациите на MOBOTIX предлагат ненадмината поверителност на системата и сигурност на данните.

  • Устойчивост на атмосферни влияния – Камерите могат да се инсталират навсякъде благодарение на устойчивия си на атмосферни влияния здрав дизайн, който почти не се нуждае от поддръжка. Външният им корпус е подсилен с фибростъкло и няма движещи се части, а висококачественият CМОS сензор гарантира оптимален контрол на експонацията и най-дълъг живот на продукта.

  • Ниска консумация на енергия – Дизайнът на MOBOTIX е с ниска мощност и спестява до 80% от енергията. Всяка камера използва приблизително 4-5 вата без нужда от отопление или охлаждане.

Приложението на MOBOTIX системата е широко – като се започне от засичане на движения и звук и се стигне до броене на хора, виртуално ограждане и идентифициране на регистрационни номера. Видео системите могат дори да филтрират видеозаписи и конкретни потоци от данни и да интегрират този материал, например, в системи за управление на парични средства или системи за контрол на достъпа. Някои от основните приложения на MOBOTIX са предотвратяване на пожари, търговски анализи, разпознаване на автомобилни регистрационни номера, наблюдения на трафика, контрол на достъпа, защита на периметъра и много други.

Разберете повече за MOBOTIX и приложенията в бизнеса, като заявите вашата персонална демонстрация на marketing@konicaminolta.bg

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас