Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
05 апр
2018
 
 

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

813 прочитания

Облачната услуга на Microsoft Azure набира все по-голяма популярност. С помощта на тази облачна инфраструктура Microsoft се утвърди на второ място в сегмента на публичните облаци след Amazon Web Services. За да подобри достъпа на повече потребители от целия свят до услугата Microsoft Azure, компанията разчита на глобална инфраструктура, разгърната в над 140 страни по света.

От 2014 г. Rittal е глобален доставчик на IT шкафове за Microsoft. От началото на проекта Rittal е доставила 55 000 шкафа за оборудването на центровете за данни на Microsoft по целия свят. Само през 2017 г. Rittal е инсталирала в центровете на Microsoft около 18 000 шкафа. В тези IT шкафове се поместват и приложенията на Microsoft Cloud „Azure“.

Конферентната зала на корпоративния вицепрезидент на Microsoft Суреш Кумар, отговарящ за облачната инфраструктура и операциите на компанията, вече е оборудвана с демонстрационни шкафове на Rittal. Залата се намира в централата на Microsoft в Редмънд (предградие на Сиатъл в американския щат Вашингтон). “Вратите на глобалния MS сървърен шкаф са монтирани на стената на конферентната зала. Това е силна реклама за Rittal, тъй като конферентната зала се използва от всички посетители на Суреш Кумар и те веднага имат възможността да видят шкафовете на Ритал“.

Освен това в централния офис на Microsoft e създаден специален център за данни, който дава възможност на потребителите на облачната услуга да тестват новия си софтуер, преди да го задействат в продукционна среда. В корпоративния инженерингов център IT средите на големите корпорации са симулирани на повече от 700 сървъра. След разширяването на тестовата лаборатория през 2009 г. Microsoft вече може да опише въздействията на миграцията върху потреблението на енергия с още повече подробности, използвайки IT инфраструктурата на Rittal. Доставчиците на системи са оборудвали новия център за данни със сървърни ракове, специално предназначени за максимално насищане с апаратура, от серията на Rittal TS 8, като самите ракове се охлаждат с прецизна климатизация на база вода с помощта на система Rittal LCP Plus.

Централата на Microsoft в Редмънд, щата Вашингтон

Конферентната зала на корпоративния вицепрезидент на Microsoft в Azure Data Center демонстрира шкафа на Rittal

Ритал ЕООД
София, 1592
бул. ”Искърско шосе” №7,
жк.”Дружба”-1, Търговски
комплекс „Европа”
тел.: +359 (2) 4390550,
889 0055, 889 0056
факс: +359 (2) 4390659
е-mail: office@rittal.bg
http://rittal.bg/

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас