Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
21 мар
2018
 
 

25% годишен ръст отбеляза D-Link в България

2267 прочитания

D-Link представи на Световния мобилен конгрес нови решения за интелигентния дом, свързания градски транспорт, смарт паркирането, индустриална автоматизация и облачните услуги

Над 25% годишен ръст на продажбите постигна D-Link в България за 2017 г., като в сегмента на бизнес продуктите увеличението е почти двойно - 98,2%. По този показател българският офис е лидер в Европа, за което бе отличен с престижна награда.

На специално събитие тя бе връчена на мениджърa на българския офис Борислав Георгиев. „Наградата е признание за целенасочените усилия, които полагаме в България, за да комуникираме достойнствата на нашите продукти и да улесним достигането им до крайните клиенти. Инвестирахме в нашата мрежа от партньори, а заедно с подобрено обслужване на клиентите, това подобри мотивацията на партньорите да търсят и печелят нови потребители за марката“, сподели Борислав Георгиев.

Бизнесът търси управляеми устройства

Основен принос за подобрените продажби има групата на управляемите комутатори от серията Smart Switch. Тази серия от продуктовата гама на D-Link е най-богата и покрива изисквания на широк кръг от бизнес клиенти. Потребителите все по-често предпочитат управляеми през уеб интерфейс комутатори с върхови характеристики и с гарантирана сигурност на трафика. С моделите от серията Smart Switch тайванският производител им предоставя всичко това на много атрактивна цена. Това е една от причините D-Link да е един от лидерите в сегмента на мрежовите устройства за бизнеса и да успява да поддържа това престижно място от самото си създаване преди повече от 30 години, коментира Георгиев.

Иновативни нови решения

В бъдеще D-Link ще продължи да залага на тези продукти, но планира да навлезе и в нови перспективни сегменти, с което затвърждава изградения през годините имидж на иновативен производител. На Световния мобилен конгрес 2018 в Барселона тя представи много нови продукти, инвестирайки в сфери като мобилна свързаност, сигурност на данните и интернет на вещите (IoT), които са сред основните приоритети на D-Link.

Иновативни решения представи D-Link на Световния мобилен конгрес 2018 в Барселона

Решенията, показани от компанията на MWC 2018, са в няколко ключови области:

 • Мобилна гигабитова свързаност, включително нови решения за крайни потребители, за корпоративни организации и за доставчици на услуги.

  • Решението „Edge as a Service“ помага на фирмите да насочат трафика от крайните точки на своето индустриално IoT решение към своя собствена LTE мрежа за постигане на по-висока скорост и първокласна защита на данните.

  • Свързан транспорт – VPN рутерите на D-Link осигуряват мобилна свързаност на пътуващите с градския транспорт. Компанията предлага и цялостно решение, включващо в комплекта видеокамера и GPS сензор.

  • Интелигентно паркиране. Новият LTE VPN рутер на D-Link, заедно с интелигентна система за видеонаблюдение, осигуряват събирането, анализирането и разпращането на полезна информация за шофьорите в реално време. По този начин те бързо и лесно намират място за паркиране в големия град.

  • Смарт търговия. Интелигентните камери на D-Link предоставят както сигурност за търговските обекти, така и множество функции, които са в полза на търговския процес и подобряват изживяването на клиентите.

  • Решението BLE IoT. Новите продукти в сегмента „Интелигентен дом“ включват домашен хъб, сензор за влага и интелигентен електрически контакт. Те са съвместими с наложили се на пазара облачни услуги за управление на дома.

  • Конвергенция на фиксирани и мобилни услуги (FMC) – хибридните IAD рутери на D-Linkпредоставят на потребителите комбинация от 4G базирана и кабелна широколентова свързаност, като по този начин те си осигуряват по-висока скорост на преноса и по-голяма надеждност на свързаността с глобалната мрежа.

Нови продукти на D-Link за „интелигентния дом“

 • Индустриална автоматизация и интелигентен град. В тази област компанията показа нови серии индустриални рутери, които са още по-устойчиви на външни влияния и имат повишена надеждност. По този начин те могат да се използват по-продължително време в екстремни условия с минимални инвестиции за поддръжка.

 • Nuclias е името на нова облачна услуга на D-Link, която ще позволи на бизнес потребители и доставчици на услуги отдалечено да конфигурират, наблюдават и управляват своята мрежова инфраструктура.

 • Компанията представи и нови IP камери за видеонаблюдение от серията mydlink Pro, които имат върхови характеристики и добавят нови аналитични функционалности.

 • Сред новите продукти за бизнеса и телекомите са и комутатори, които поддържат концепцията Software Defined Networking (SDN).

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас