Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
02 мар
2018
 
 

Микро Дейта център Серия Е от Ритал

1578 прочитания

Не само хакерите и вирусите, представляват заплаха за информационната сигурност; външните заплахи като огън, вода, прах, корозивни газове или неоторизираният достъп могат да нанесат не по-малко щети.

Микро Дейта център Серия Е от Ритал представлява ИТ инфраструктурно решение, за осигуряване на надеждна защита на сървъри и дискови масиви. С помощта на виртуализация, в Микро Дейта центъра, може да се концентрира сериозна изчислителна мощност. По този начин се осигурява непрекъсваемост на важните бизнес операции и процеси, както и на съхранението на данни. Важен елемент за защита на Модулния сейф са кабелните входове, те могат да са разположени в страничните панели или на покривният елемент. Ако е необходимо, входовете могат да бъдат изработени с по-голям от стандартния диаметър, според вида и количеството на влизащите кабели. Допълнителни кабели могат да бъдат добавени и след време.

Решението на Ритал , Микро Дейта Център Серия Е, предлага и гъвкавост. Към съществуващ такъв, могат да се свържат в обща структура, още 3 единици. Във всяка от тях може да бъде инсталиран мрежов или сървърен шкаф с размери до 47U(2200мм височина 800мм широчина и 1200мм дълбочина). Специалистите на Ритал могат да „опаковат“ наситен с техника шкаф без това да прекъсне работата на инсталираните приложения. Най-добра функционалност се постига при използване на 19“ шкаф от серията ТS-IT на Ритал. Модулният дизайн на сейфа и специалният комплект за възстановяване TS8 рамката на 19“ шкаф, са идеалното решение за монтаж в малки пространства или трудно-достъпни помещения. Модулният сейф е особено подходящ за резервен(изнесен) център за данни.

Също така Микро Дейта Центъра е устойчив на прах и водни струи (IP 56). Модулният сейф може да достигне до защита клас 4, в зависимост от подбраната конфигурация, съгласно новият стандарт EN 1627:2011 за устойчивост срещу взлом. Пушеците и корозивните димни газове от пожар, в близост до Микро Дейта Центъра, няма да проникнат в него.

Всички необходими тестове са направени и потвърдени от акредитирани организации. Модулният сейф е преминал системен тест (тестът е проведен на цялото изделие, не в/у отделни негови елементи). В резултат на което, е сертифициран съгласно:“ class F 90 to DIN 4102 Part 2, compliance with limits ΔT < 50 K rel. humidity < 85% over 30 minutes“. Това с обикновени думи означава, че пожар потушен до 30 минути няма да може да повиши вътрешната температура в Модулния сейф(при неработеща вътрешна климатизация) с повече от 50K, а влажността ще остане под 85 %. Спазвайки условията по- горе , ако в Модулният сейф се поддържат 18оС, температурата няма да надвиши 68оС.

Към Микро Дейта Центъра, серия Е е налична и богата гама от устройства за прецизна климатизация с охлаждаща мощност от 2,5 до 45кВ на шкаф. Някои от допълнителните компоненти към Микро Дейта Центъра включват :

• CMC III, система за отдалечено управление и наблюдение на параметрите на средата: температура, влажност, достъп, вандализъм, теч, наличие и качество на ИТ захранването.

• Аспирационната пожароизвестителна система 1U, работеща чрез непрекъснато всмукване и анализиране на въздухът от прецизен високочувствителен детектор. В следствие дима и продуктите отделени при горенето се откриват на много ранен етап. Пожарът се предотвратява преди разрастването му.

• Захранваща шина PSM. Захранва се от два независими кръга, А и Б. Всеки един има три монофазни 16А входа или общо за А и Б - 96А. Върху захранващата шина се добавят до 7 захранващи модули с различни типове гнезда: C13, C19, шуко. Модулите могат да се добавят или сменят под напрежение без опасност за работещият персонал.

Ритал ЕООД
София, 1592
бул. ”Искърско шосе” №7,
жк.”Дружба”-1, Търговски
комплекс „Европа”
тел.: +359 (2) 4390550,
889 0055, 889 0056
факс: +359 (2) 4390659
е-mail: office@rittal.bg
http://rittal.bg/


ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас