Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
01 ное
2017
 
 

Adastra Academy

2724 прочитания

Уникалният бранд, който отразява визията на Адастра България за успешни служители чрез непрестанно обучение в рамките на вътрешни и външни инициативи, алтернативни начини за споделяне на знания и иновации

Захари Барбов - ръководител "Adastra Academy" към Адастра България ЕООД

В АДАСТРА постепенно във времето се осъзнава и налага така наречената от самите служители KAIZEN (от continuous improvement, или както ние казваме: "Knowledgeable Adastrans Innovate the Zen eSQL Niche") настройка на поведение и работа. Друга наша уникалност, която способства откриването и задържането на таланти, е визията ни за дългосрочна инвестиция в служителите (SECURE all the way). Вярваме, че натрупаните знания от реални проекти и вътрешните обучения са два изключително важни компонента в развитието на всеки Адастра консултант. Adastra Academy е естествено продължение на изградените в Адастра практики и възможности за служителите да надграждат и споделят знанията си и да се утвърдят като едни от най-добрите специалисти на пазара.

Разкажете ни повече за целта и визията на Adastra Academy?

- Целта на Adastra Academy е да обедини всички наши вътрешни и външни усилия за споделяне на натрупаните знания. Външните ни инициативи са насочени към работа с университетите, за да могат всички с интерес към индустрията да са максимално информирани и подготвени, влизайки на пазара на труда. Същевременно подпомагаме висшето образование, така че да е съобразено с изискванията на бизнеса. Развиваме стажантски програми в София и Варна, които имат за цел ефективното присъединяване на "новобранци" към екипите на Адастра.

Технологиите, върху които са съсредоточени обученията на Adastra Academy, засягат както основни области на информационния мениджмънт като SQL, бази и складове за данни (DWH), Business Intelligence, така и бързо развиващи се области като Big Data, Internet of Things и Data Science. Инициативите ни с университетите включват участие в магистърски и бакалавърски програми, учебни практики, състезания и Master класове. В изминалото лято във Варна за първа година реализирахме и едноседмичен Data Science Bootcamp.

Вътрешните ни обучения са изцяло с практическа насоченост и подготвят всеки Адастра консултант за заемане на специфична роля и реална работа по проект. Освен технологични обучения, залагаме и на меки умения, подпомагайки развитието на потенциала на служителите. Тези обучения се ръководят от ментори, които ги усъвършенстват спрямо новостите на ИТ пазара.

В допълнение провеждаме и т.нар. Project Debrief сесии, чиято основна цел е да споделим научените уроци и добри практики в рамките на всеки проект. Организираме Dine & Discover (похапваме и учим заедно) срещи, а съвсем наскоро във Варна се проведе и годишната Big Data Round Table на Adastra Group. Отворени сме за всякакви алтернативни идеи за споделяне на знания.

С какво бихте ни изненадали в рамките на Adastra Academy като следващи проекти и инициативи?

- Част от работата на Adastra Academy е свързана с разучаване на най-актуалните технологии на пазара (Big Data, Data Science, Internet of Things и т.н.), тестването им и внедряването им в решения. От тази есен планираме да стартираме Adastra IT Meetups. Това ще бъдат вечерни събирания с външна аудитория, на които менторите в Adastra Academy ще представят и обсъждат актуални ИТ теми, технологични и проектни новости.

В момента активно работим и върху изграждане на професионален тестови сертификационен център във Варна, който ще ни позволи да сертифицираме в основни технологии в областта и ще бъде отворен за всички заинтересовани колеги, академични институции и професионалисти, работещи в региона.

Разрастваме партньорските си взаимоотношения с някои от големите доставчици на технологии – IBM, Microsoft, SAP, Informatica, MicroStrategy, Cloudera, Oracle и др. Това дава на нашите служители достъп до всички нововъведения и актуални тенденции на световния технологичен пазар.

Чрез така създадената организация на вътрешните ни обучения, възможността за външни сертификации и алтернативни начини за споделяне на знание, Adastra Academy вече се налага с добри практики в София и Варна и предстои тепърва да разгърне потенциала си и занапред.

Адастра България ЕООД
София 1407
Бул. Черни връх № 38Б
Тел.: +359 2 960 00 30
www.adastragrp.bg 

Офис Варна
Варна 9000
Бул. Генерал Колев № 113
Тел.: +359 2 819 34 09
jobsbg@adastragrp.comICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас