Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
18 сеп
2017
 
 

Synology вгради революционни мрежови технологии за Synology Router Manager

2111 прочитания

Управлението на мрежовите ресурси във времена на все по-бързо нарастващ трафик от данни, включително за целите на архивното копиране и възстановяване става все по-важно за всички видове потребители, независимо дали са големи организации или по-малки фирми. За да помогне за решаване на тази задача Synology представи още средата на 2016 г. бета версия на своята операционна система Synology Router Manager (SRM) 1.1, разработена специално за мрежовите продукти на компанията. Интуитивният интерфейс, предназначен за опитни потребители и професионални ИТ администратори, опростява значително управлението на мрежата, твърдят от ADSYS, официален представител на Synology за България.

Основни функционалности на SRM

1. Управление на свързаността. Разширени възможности за управление на мрежата и на механизма за мигновено възстановяване съответстват на най-високия клас изисквания и осигуряват максимална достъпност на интернет.

2. Управление на безжични мрежи. То включва разширяване на покритието на безжичната мрежа, автоматично управление на честотния диапазон и поддръжка на мрежа за гости.

3. Управление на трафика. Фината настройка на параметрите на мрежата за всяко устройство и приложение благодарение на функциите за детайлизация на трафика, мониторинга и създаване на доклади.

4. Родителски контрол. Предоставя достъп до устройствата по график и чрез прилагане на постоянно обновявани филтри на уеб сайтове. Тези възможности са налични дори за мобилни устройства.

5. Сигурност. Synology се грижи за регулярното обновяване на определенията за вирусите и за засилена защита от нови заплахи.

6. VPN Plus. Synology е предвидила съвършено нови възможности за отдалечена работа: браузърен достъп WebVPN (без инсталиране на клиент на отдалеченото устройство), високоскоростна връзка Synology SSL VPN, Site-to-Site VPN и много други.

7. Мултимедиен център и персонален облак. Потребителите могат да създадат мултимедиен сървър с връзка към външна система за съхранение на данни, поддържаща общ достъп до файловете, синхронизация и резервно копиран в персоналния облак.

8. Мрежови допълнения. Потребителите могат да инсталират допълнителни пакети, за да се разшири функционалността за управление на мрежата в съответствие с новите потребности.

Подобрения на Synology Router Manager

SRM постоянно се усъвършенства, като Synology добавя нови функции, подобряващи защитата от заплахи и повишаващи стабилността на работа, обясняват от ADSYS. В най-новата версия на мрежовата операционна система е реализирана поддръжка на WDS за безжично свързване на няколко маршрутизатора (важи само за RT2600ac). Добавените функции Smart Connect и Smart WAN оптимизират мрежовата свързаност.

Новите функции в SRM 1.1 включват:

- Smart Connect: Чрез нея Smart Connect устройствата се свързват в най-подходящия честотен обхват – 2.4 GHz или 5 GHz, като изборът се прави автоматично на базата на предварително заложен набор от критерии. По този начин потребителите могат да се възползват от най-добрата Wi-Fi свързаност, без да се притесняват за техническите детайли.

- Smart WAN: За онези, които се нуждаят от непрекъсваема мрежова свързаност, функцията Smart WAN позволява на маршрутизатора Synology Router RT1900ac да се свърже към интернет чрез два мрежови интерфейса. Те дават възможност както за автоматично възстановяване на връзката при отпадане на едната, така и за разпределяне на натоварването при работа и на двете линии. Персонализираните политики за премаршрутизиране дават възможност за пренасочване на трафика през специфичен интерфейс според адреса на изпраща или на получателя.

- Доклади за трафика: Чрез възможността да се генерират лесно разбираеми доклади, описващи подробно трафика за даден период от време, мрежовите администратори могат по-добре да разберат мрежовите изисквания, да проверят дали дадени устройства или приложения потребяват твърде много пропусквателен капацитет и да разследват за рискове за сигурността.

- Предпазване от зловредни прониквания. Чрез системите за засичане и за блокиране на прониквания (IDS и IPS), SRM 1.1 може да анализира мрежовия трафик, за да открие и блокира зловредните пакети и заявки, така че изобщо да не попадат в локалната мрежа на потребителя.

- Филтриране на съдържанието: Родителският контрол и филтрирането на трафика вече включат интеграция с Google SafeSearch, както и възможност за добавяне на 3 специфични профила за фина настройка и блокиране на достъпа за различни служители или членове от семейството.

- Синхронизация и резервно копиране на файлове: SRM 1.1 поддържа популярния пакет Cloud Station на Synology, който дава възможност на потребителите да създадат частен фaйлов синхронизиращ сървър или да правят архивни копия от компютри под Windows, Mac и Linux в реално време чрез приложението Cloud Station Backup.

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас