Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
15 юни
2017
 
 

Облачните решения на Huawei улесняват цифровата трансформация

1967 прочитания

Виртуализацията и споделянето на ресурсите са в основата за цифровата трансформация както на операторите, така и на компаниите от всички останали индустриални сектори, а и на публичната администрация. Иновативни облачни решения демонстрира в София Huawei Technologies в своето пътуващо изложение „Отворени пътища за по-добре свързан свят“, показвайки пред партньорите и потенциалните клиенти своите актуални продукти за телекоми и корпоративни потребители.

Подобряването на вътрешните бизнес процеси и по-гъвкаво използване на мрежовите ресурси е само една от „облачните“ ползи за операторите. Част от решенията на Huawei са насочени към увеличаване на приходите от съществуващи и иновативни пакетни услуги за цифровия дом, за интелигентния град, лесно разгръщане на модулни центрове за данни и др.

Облачен център за огромен умен град.

Облачната среда може да се използва за предоставяне на разнообразни услуги за умна градска среда на общината, осъществени от външни доставчици на услуги. Цялостната интегрирана градска система, базирана на облачни услуги на Huawei, е разработена от GeoStar. Тя бе представена в пътуващото изложението на Huawei.

Контролният център интегрира всички системи в града, включително електроснабдяване, водоподаване, газоснабдяване, противопожарната служба. Системата може в реално време да извлича от различен тип бази данни информация и чрез ускорени графични карти, намиращи се в облака, визуализира в реално време данните от десетки хиляди датчици, обясни Камен Костадинов, продуктов мениджър в отдел „Продукти и решения“ в Huawei Technologies България.

С подобна система органите в администрацията могат да вземат бързо адекватни решения. Например при пожар на дадено място, веднага се вижда какви ще са щетите върху газопреносната система, върху електрическата система. В същото време системата може да осигури на противопожарните екипи и линейките „зелена вълна“ до мястото на пожара, да бъде избран алтернативен маршрут при наличие на ремонт в участъка и т.н.

Всичко тези самостоятелни системи работят в синхрон в облака. Huawei предлага на корпоративните потребители и операторите облачна платформа за разпределяне на ресурси, които те могат да предоставят на софтуерния пазар. На тази база те могат да предоставят облачни услуги.

Huawei демонстрира работата на софтуерна система за интелигентно видеонаблюдение, използваща различни облачни услуги от облачната платформа на компанията. Системата използва облачна VPN свързаност между всички камери в града (с фиксирана или безжична връзка), а всички изображения, генерирани от тези камери, се записват в облачно пространство за съхранение. Камерите в един голям град генерират огромно количество трафик и огромно количество бази данни. За пълноценното им използване Huawei предлага още една облачна услуга – анализ на Големи данни. С нейна помощ се разпознава графично изображение – лице на заподозрян в престъпление човек. Това изображение се сравнява с всички графични данни, налични в системата за 24 часа назад. Анализът на подобни данни е по възможностите само на еластична облачна изчислителна система, която получава заявка за такъв анализ от софтуера за видеонаблюдение. Системата успява да разпознае заподозрения независимо дали е с очила, дали сред голяма група хора, дали се вози в кола (в този случай системата следи и изображения на автомобила с неговия регистрационен номер). Подобна платформа за безопасен интелигентен град може да бъде използвана и във всяко следващо населено място.

Облачните B2B услуги на Huawei се предоставят за нуждите на разнообразни интегрирани индустриални приложения, включително за държавна администрация, финансови организации, научно-развойна дейност, производство, транспорт, енергетика, телекомуникации. Тези услуги могат да се използват в пакет с различни други облачни платформи като SAP Cloud, HPC Cloud, IoT Cloud, Video Cloud и др. Тези пакети предоставят достъп както до релационни бази данни, така и еластични облачни ресурси за съхранение (като EVS), изчисления (ECS), комуникационни канали (VPC). Динамично заделяните ресурси се използват от приложения за изкуствен интелект, за анализ на Големи данни, за противодействие на кибератаки, развойни инструменти. Всички тези услуги са базирани на хибридната облачна среда, управлявана от облачната операционна система FusionSphere, съвместима с отворения стандарт OpenStack.

София 1784
Мегапарк Бул. „Цариградско шосе” 115 Г, ет. 13
Тел.: +359 2 8172700, факс: +359 2 8172799
http://e.huawei.com


ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас