Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
09 май
2017
 
 

Модернизиране на ERP системите

2240 прочитания

Пламен Боев,
CEO, Елит Софтуер

Очакванията – 2017 година

Софтуерът винаги следва потребностите на клиента/компанията, затова, когато говорим за модернизация на софтуера винаги трябва да имаме предвид реалните очакванията на клиентите към него.

Някои от най-авторитетните издания и анкети извеждат няколко ключови статистики по този въпрос:

80% от производителите очакват, че подобрените връзки, вътре в компанията ще вдигне нейната прозводителност“

Информацията за ставащото в компанията, наличност, капацитети, произведена продуктция и т.н. детайли са един от начините, чрез които компанията може да вдигне своята ефективност и това се идентифицира много ясно от мениджърите в различни компании по света.

83% от производителите очакват, че „сервитизирането“ (Servitization – сместване на вниманието от процес на продажба към продажба на система Продукт-Услуга) ще увеличи възможностите на техните компании

Тенденцията компаниите да предоставят цялостна Продукт-Услуга система не е нещо ново и е насочено към клиентското удовлетворение. Всички, които целят периодични продажби трябва да инвестират в продуктите и удовлетворението от тях.

38% от производителите идентифицират ERP системите като приоритет с най-голяма значимост“

Това означава, че компаниите и техните ръководства ясно осъзнават значението на информацията и нейното получаване за техния просперитет и успех на пазара.

Реакцията на производителите

Реакцията на производителите се формира дълго време и с оглед на много фактори, а не само описаните по-горе. Все пак и ако се вземе средно-продължителен период от време (в рамките на 2 години) ясно се виждат клиентските желания и когато те съвпадат с вижданията на прозиводителя на ERP софтуер то той ги реализира. Това означава, че още преди няколко години сме установили тези тенденции и сме разработили нашия софтуер, така че той напълно да ги покрива – данни в реално време, Business Intelligence функции и графично представяне, снижаване на цената чрез ползване на софтуер, като услуга (SaaS), лесна поддръжка (чрез Облачни услуги) и т.н. тенденции са отразени в Zeron V/4. Няма нито една съвременна услуга, тенденция или очакване, което да не е налично. В този случай просто сме проявили добро усещане за желанията на клиентите и сме ги внедрили още преди години, когато те са се появили, като индикации.

По-подробно за тенденциите

За тенденциите в развитието на ERP системите е говорено много през последните две години, включително и от мен. Не ми се иска да се повтарям, но е по-важно клиентите да имат разбирането по всички основни въпроси.

  • Пълните възможности на софтуера се купуват от нови клиенти

Разбираемо е, че когато си взел инвестиционно решение за пълна смяна на софтуера то искаш най-доброто, на най-добрата цена. И най-вече с неговите пълни възможности. Затова и новите потребители на Zeron закупуват системите с най-пълни възможности, като същевременно спестяват чрез ползване на софтуера на наши сървъри (Облачна услуга) и/или като софтуер под наем. Секретът на добрата покупка е в баланса на показателите.

  • Преминаването от конкурентни продукти към Zeron

При преминаване от конкурентни продукти към нашия ERP софтуер обикновено е свързано с ползване/преминаване към цялостно решение, при което няколко вида софтуер се сменят с един единствен, който е хомогенен и има всички възможности да работи по-добре, по-бързо и по-ефективно.

  • Стандартни трендове – SaaS и Облачни услуги

Тези тенденции са факт и всички производители на ERP софтуер се съобразяват с тях. Все повече потребители виждат удобствата на това да ползваш нещо под наем, вместо да го купуваш. Липсата на първоначална голяма инвестиция в покупката на софтуер е очевидно предимство. А ползването му на абсолютно сигурни сървъри на компанията доставчик, вместо на твои също е достатъчно изгодно.

Заключение

Изборът и покупка на професионален ERP софтуер е много сложен процес, който е съпътстван от много въпроси свързани с това, на кого да се доверим, има ли той опит в нашата индустрия, как ще протече имплементирането, каква е поддръжката, какви са ценовите възможности, каква е сигурността и още много и много други.

Ясно е, че в една малка статия няма възможност да изясним всички теми, но е важно вие да получите отговори на всяка от тях. Затова и винаги сте добре дошли в нашите офиси, където да обсъдим всички важни, за вашия бизнес, детайли за да можете да изберете най-добрият начин да постигнете успех на пазара – за вашата компания, за вашите служители, за вашите потребители.

www.zeron.bg

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас