Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PR зона
11 апр
2017
 
 

Компактни високоефективни сървърни решения от ADSYS®

1608 прочитания

Увеличаването на броя на сървърите в сървърните помещения се сблъсква с редица проблеми, най-вече с нуждата от повече място, захранване, охлаждане, окабеляване и т.н. Едно комплексно решение на тези проблеми е MicroBlade на Supermicro®, реализиращо най-високата плътност на сървъри в индустрията в момента – 14 сървърни нода в 3U височина от стандартен 19” шкаф или 28 нода в 6U. Чрез високоефективно резервирано захранване и въздушно охлаждане на цялото шаси, вградени мрежови комутатори и отдалечено управление по мрежа на всички сървърни нодове, системата MicroBlade намалява оперативните разходи и подобрява усвояването на пространството в сървърните помещения до 56% в сравнение с традиционните решения.

MicroBladе позволява голяма гъвкавост - например 6U решението поддържа:

  • 112 нода Intel® Atom® или 56 нода Intel® Xeon® E3 v5/v6 или 56 нода Intel® Xeon® D или 28 двупроцесорни нода Intel® Xeon® E5-26xx v3/v4

  • Резервирано захранване с 96% ефективност

  • Резервирани мрежови комутатори 10/2,5/1 Gbps

  • Резервирани модули за отдалечено управление със съответния софтуер и IPMI 2.0

Интересна възможност е ползване на различни нодове в едно шаси. В зависимост от конкретните нужди може да се ползват нодове с 1 или 10Gbps свързаност, с поддръжка на NVMe, с 1, 2 или 4 диска 2.5“ HDD/SSD.

Един двупроцесорен нод-сървър поддържа 2 процесора Intel® Xeon® Е5-26xx v3/v4, RAM памет до 256 GB DDR4-2400 ECC VLP RDIMM, 2 LAN порта по 10 Gbps, IPMI 2.0, KVMoverIP и 2 диска 2,5” SATA3 HDD/SSD.

Мрежовите комутатори също са в няколко варианта, като предлагат до 4 броя 40 Gbps Ethernet uplinks и 56 броя 10/2,5/1 Gbps Ethernet downlinks.

Всичко това позволява да се изгради едно гъвкаво, скалируемо и икономично решение с приложение в много области. Подходящо е както за центрове за данни, така и за всички, които искат да спестят място в сървърното помещение и да получат повече изчислителна мощ с по-малки капиталови разходи и по-ниска цена на придобиване.

Специалистите от ADSYS® ще конфигурират, асемблират, инсталират и тестват най-подходящото за клиента решение.

ADSYS® асемблират сървъри със собствена марка AIS® от повече от 15 години. Сървърите са добре познати на нашия пазар и се ползват както от малки фирми, така и в корпоративния сектор. Базирани са основно на процесори Intel® Xeon® и ползват компоненти от утвърдени производители като Supermicro®, QCT, Asrock®Rack, AIC, Broadcom® Limited (LSI), Areca®, HGST®.

Продуктовата гама предлага и решения за малък офис, и корпоративни решения - мултипроцесорни сървъри ( 2, 4 и 8 CPU), блейд системи, дискови системи, клъстърни решения и др.

Сървърите AIS® се предлагат конфигурирани по желание на клиента и могат да покрият почти всички негови изисквания. Предават се на клиента, след като са работили непрекъснато под натоварване минимум 48 часа.

Клиентите, които ползват сървърите AIS®, са различни. Сред тях са и малки фирми, ползващи сървър за основни офис и търговски дейности, както и големи компании, ползващи решения за изчисления и симулации, за обработка на видео съдържание, за стрийминг, за дейности във финансовата сфера, за управление на производствени процеси. Това са фирми от киноиндустрията, телевизии, студиа за специални ефекти, фирми в гейминг индустрията, в сферата на финансовите услуги, в търговията на едро, автомобилната и фармацевтичната индустрия и други.

ADSYS® винаги е била на върха на технологията и внедрява най-новите стабилно работещи решения, водейки се от практично приложимото и технологично издържано решение, което клиентът може да си позволи!

София, ж.к. Дианабад
ул. Крум Кюлявков №11
тел.: (02)8162111
факс: (02)8162139
e-mail: office@adsys.eu
http://www.adsys.eu

ICON ICON ICON Tweet it! ICON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас