Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD  |  ИТ Проект 

Как да кандидатстваме в конкурса "ИТ проект на годината"


В рамките на годишния конкурс "ИТ ПРОЕКТ НА 2017 ГОДИНА", организиран от вестник Computerworld България с подкрепата на Банка ДСК, отправяме 

ПОКАНА 

към всички компании, предприятия и институции в България, изграждащи съвременна ИТ инфраструктура и ползващи информационните технологии за автоматизация на своята дейност, както и към фирмите, реализиращи информационни решения, да дадат своите предложения за конкурса "ИТ ПРОЕКТ на 2017 г.". 

Конкурсът се провежда за четиринадесета поредна година, като всеки проект се представя на страниците на вестник Computerworld в постоянната му рубрика, посветена на успешните ИТ решения в България. 

През първите 3 г. инициативата бе подкрепена от Първа инвестиционна банка, през 2007 г. партньор бе ПроКредит банк, а от 2008 г. досега - Банка ДСК. За периода 2004 г. - 2016 г. във вестника са представени близо 300 проекта.

Целите на инициативата са: 


За контакт: 

Владимир Владков, издател на Computerworld България,

e-mail: vladimir.vladkov@idg.bg

Александър Главчев, редактор в Computerworld България,

e-mail: aleksandar.glavchev@idg.bg

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА „ИТ ПРОЕКТ НА 2017 ГОДИНА“ 

1. Кандидатстване 

Участие – право да подава кандидатура за участие в конкурса има потребителят (възложител, организацията, която e взела решението за внедряването и го финансира). 

Изпълнителите на ИТ проекти могат да предоставят на организаторите контакти за връзка с потребителите. Изпълнителите не се намесват в съдържанието на кандидатурата, освен ако не получат изрично разрешение за достъп и редактиране на текста в писмен вид от организацията потребител. 

Всеки ИТ проект се описва на страниците на в. Computerworld България в рамките на едноименната рубрика. 

Нужно е писмено съгласие от възложителя първо за включването му в конкурса, и след това - за публикуването на кандидатурата в сайта и вестника. 

ИТ проектите следва да описват успешно внедрени през 2017 г. и вече доказали резултатността си на територията на България системи и решения в корпоративния сектор (регистрираните по реда на ТЗ организации) или в администрацията (публичния сектор). 

Носител на наградата е възложителят – организацията потребител. 

С изпращането на попълнения въпросник организацията се включва в конкурса. 

След набирането на всички кандидатури, специално жури дава оценките си и формира крайното класиране. 

Категории 

За първи път през 2017 г. се въвеждат секторни категории в конкурса, а именно: 

За всяка категория ще бъдат поканени партньори, включително НСОРБ за проектите в местната власт, БАИТ, БАСКОМ и и др. 

Още във визитката на ИТ проекта се отбелязва в коя категория участва той.

Във всяка от категориите следва да има минимум 2 (две) кандидатури, за да бъде спазен принципът на конкуренцията. 

2. Оценка

Журито се формира в края на текущата година. Обичайно то включва представители на: Държавната агенция за електронно управление (ДАЕУ), Българската асоциация по управление на проекти (БАУП), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа, KPMG България, както и на подкрепящата организация (за 2017 г. това е Банка ДСК) и на организатора (ICT Media). 

Резюмета на всички участвали през годината проекти се предоставят в писмен вид на членовете на комисията. На специална среща издателят на в. Computerworld обощава отделните проекти и запознава журито с подробности около тях. 

На членовете на комисията се изпращат формулярите за количествена и качествена оценка по всеки от показателите, избрани от журито за оценка на всички участващи ИТ проекти в отделните категории. 

Всеки от членовете на комисията независимо от останалите въвежда своите оценки по всеки от участващите в конкурса “ИТ проект на годината” предложения. 

Издателят на в. Computerworld обобщава и сумира оценките на членовете на комисията и изчислява крайните общи оценки на всеки от ИТ проектите. 

Критерии за оценка: 

- Обществена значимост (степен на въздействие на проекта върху граждани, бизнес и ведомства) 

- ИТ инвестиция (обем на вложените/ привлечени средства, съотношение спрямо общите приходи, изчислен ROI) 

- Успешно изпълнение (реализация на поставените задачи съобразно планирания срок, ресурси и обхват на проекта)

- Иновативност (внедрени съвременни технологии, възможност за гъвкава надстройка) 

- Ефективност (постигнати нетни ползи от внедреното решение, количествено отчитане на реализирани икономии или на повишена производителност) 

- Мултипликационен потенциал (възможност за последваща инсталация с минимални допълнителни настройки) 

- Kомплексност (включва няколко фази, участници са няколко фирми/организации, използват се методи за управление на проекти, засягат се няколко сектора). 

Тежестта на всеки от критериите е променлива величина в зависимост от категорията, в която се състезава съответният проект. 

3. Награждаване 

Имената на номинираните финалисти не се оповестяват до деня на връчване на наградите. 

Победителите във всяка категория на конкурса биват оповестени и наградени по време на официална церемония, организирана от в. Computerworld и ICT Media.

Церемонията по награждаването се провежда в годината, последваща годината на провеждане на конкурса. Церемонията за "ИТ проект на 2017 г" се организира в края на февруари 2018 г.

За победителите от всяка категория в конкурса “ИТ проект на годината” са предвидени статуетки.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас