Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD  |  ИТ Проект 

Как да кандидатстваме в конкурса "ИТ проект на годината"


В рамките на годишния конкурс "ИТ ПРОЕКТ НА 2016 ГОДИНА", организиран от вестник Computerworld България с подкрепата на Банка ДСК, отправяме 

ПОКАНА 

към всички компании, предприятия и институции в България, изграждащи съвременна ИТ инфраструктура и ползващи информационните технологии за автоматизация на своята дейност, както и към фирмите, реализиращи информационни решения, да дадат своите предложения за конкурса "ИТ ПРОЕКТ на 2016 г.". 

Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година, като всеки проект бива представян на страниците на вестник Computerworld в постоянната му рубрика, посветена на успешните ИТ решения в България. 

През първите 3 г. инициативата бе подкрепена от Първа инвестиционна банка, през 2007 г. партньор бе ПроКредит банк, а от 2008 г. досега - Банка ДСК. За периода 2004 г. - 2015 г. във вестника са представени близо 300 проекта.

Целите на инициативата са: 

Категориите, в които ще се състезават проектите през 2016 г., са: 

За контакт: cwedit@idg.bg 

Владимир Владков, издател на Computerworld България,

e-mail: vladimir_vladkov@idg.bg, тел. 359 2 400 11 07 

Констанца Кадънкова, главен редактор на Computerworld България,

e-mail: konstantsa_grigorova@idg.bg, тел. 359 2 400 11 10 

Форма за участие: http://computerworld.bg/itproject:participate/

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА „ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА“

1. Кандидатстване 

- Участие – право да подава кандидатура за участие в конкурса има потребителят (възложител, организацията, която e взела решението за внедряването и финансира проекта). 

- Изпълнителите на ИТ проекти могат да предоставят на организаторите контакти за връзка с потребителите. Изпълнителите не се намесват в съдържанието на кандидатурата, освен ако не получат изрично разрешение за достъп и редактиране на текста в писмен вид от организацията потребител. 

- Всеки ИТ проект се описва на страниците на в. Computerworld България в рамките на едноименната рубрика. 

- Нужно е писмено съгласие от възложителя първо за включването му в конкурса, и след това - за публикуването на кандидатурата в сайта и вестника. 

- ИТ проектите следва да описват успешно внедрени през 2016 г. и вече доказали резултатността си на територията на България системи и решения в корпоративния сектор (регистрираните по реда на ТЗ организации) или в администрацията (публичния сектор). 

- Носител на наградата е възложителят – организацията потребител. 

- С изпращането на попълнения въпросник организацията се включва в конкурса. Номинирането и крайното класиране са финалните процеси, които следват набирането на всички кандидатури и етапа на оценка от журито. 

Категории 

За първи път, през 2015 г. се въвеждат подкатегории на основните две категории, а именно: 

- В публичния сектор - „Централна администрация“, „Местна власт“, „Образование“, „Здравеопазване“; 

- В частния сектор - „Големи компании“ (над 250 души персонал), „Средни и малки компании“ (над 10 до 250 души персонал), „Микропредприятия“ (до 10 души персонал).

- Още във визитката на ИТ проекта се отбелязва в коя категория участва той.

 2. Оценка 

- Журито се формира в края на текущата година. Обичайно то включва представители на: Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Българската асоциация по управление на проекти (БАУП), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа, KPMG България, както и на подкрепящата организация (за 2016 г. това е Банка ДСК) и на организатора (ICT Media). Резюмета на всички участвали през годината проекти се предоставят в писмен вид на членовете на комисията. На специална среща издателят на в. Computerworld резюмира отделните проекти и запознава журито с подробности около тях. 

- На членовете на комисията се изпращат формулярите за количествена и качествена оценка по всеки от показателите, избрани от журито за оценка на всички участващи ИТ проекти в двете категории – “Администрация” и “Корпоративен сектор”. - Всеки от членовете на комисията независимо от останалите въвежда своите оценки по всеки от участващите в конкурса “ИТ проект на годината” предложения. - Издателят на в. Computerworld обобщава и сумира оценките на членовете на комисията и изчислява крайните общи оценки на всеки от ИТ проектите. 

Критерии за оценка: 

- Обществена значимост (степен на въздействие на проекта върху граждани, бизнес и ведомства) 

- ИТ инвестиция (обем на вложените/ привлечени средства, съотношение спрямо общите приходи, изчислен ROI) 

- Успешно изпълнение (реализация на поставените задачи съобразно планирания срок, ресурси и обхват на проекта) 

- Иновативност (внедрени съвременни технологии, възможност за гъвкава надстройка) 

- Ефективност (постигнати нетни ползи от внедреното решение, количествено отчитане на реализирани икономии или на повишена производителност) 

- Мултипликационен потенциал (възможност за последваща инсталация с минимални допълнителни настройки) 

- Kомплексност (включва няколко фази, участници са няколко фирми/организации, използват се методи за управление на проекти, засягат се няколко сектора). 

Тежестта на всеки от критериите е променлива величина в зависимост от категорията, в която се състезава съответният проект. 

3. Награждаване

- Имената на номинираните финалисти не се оповестяват до деня на връчване на наградите. Победителите в конкурса и техните двама подгласници във всяка от двете категории биват официално оповестени и наградени по време на официална церемония, организирана от в. Computerworld и ICT Media. 

- Церемонията по награждаването се провежда в годината, последваща годината на провеждане на конкурса. Обичайно церемонията се организира в края на месец февруари. - За победителите от всяка от двете категории - „Публичен сектор“ и „Корпоративен сектор“ в конкурса “ИТ проект на годината” са предвидени награди.

- Специални отличия за принос ще бъдат връчвани в области като образование, общество и опазване на околната среда и др., в случай че постъпят изключителни кандидатури в съответните области.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА

ИНТЕРВЮ
Стоян Дамов, Tick42: Не е нужно да се имитират функции на приложенияСтоян Дамов, Tick42: Не е нужно да се имитират функции на приложения

Компаниите плащат огромни суми за лицензи на компоненти, които се опитват да наподобяват други приложения, вместо да опитат да интегрират приложенията и данните си. Това обяснява Стоян Дамов, съосновател и ръководител на развойната дейност на...


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас