Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
19 юли
2017
 
 

Telekom Austria Group успя да вдигне приходите си с 4 на сто

Мтел също увеличава приходите и печалбата си за второто тримесечие

3704 прочитания

Общите приходи на телекомуникационната група Telekom Austria Group са нараснали с 4 на сто до 1,08 милиарда евро за второто тримесечие на годината, като ръстът при безжичните операции е 2,5 на сто, а от фиксираните линии и други приходи – с 6,5%. Това показват неокончателните резултати за работата на групата, част от която е и българският оператор Мобилтел.

Алехандро Платер, главен изпълнителен и главен опертивен директор на Telekom Austria Group. Снимка: TAG

Алехандро Платер, главен изпълнителен и главен опертивен директор на Telekom Austria Group. Снимка: TAG

Негативният ефект от намаляването на роуминг таксите в ЕС на 30 април и последващото им отпадане от 15 юни 2017 г. е по-малък от очакваното и се засегнал предимно бизнесът в Австрия, но от компанията очакват въздействие в бъдеще и върху операциите в Словения и България.

Увеличение с 1 на сто на броя мобилни абонати отчита Telekom Austria Group за второто тримесечие, като това се дължи основно на M2M абонаментите и операциите в Сърбия, както и на известен ръст в България и Хърватска, докато броят на абонатите в Беларус и Република Македония намалява.

Общите разходи на групата са нараснали с 2,2 на сто на годишна база до 723,6 млн. евро, като увеличение има на всички пазари, на които работи TAG с изключение на Република Македония.

Въпреки това печалбата преди данъци и амортизации EBITDA на групата е скочила със 7,8% до 359,3 млн. евро, като принос за нея имат операторите в Беларус, Австрия, България, Хърватска и Република Македония.

Общите постъпления на Мтел за периода април – юни 2017 г. са нараснали с 3,4% спрямо същия период на миналата година, което се дължи на по-големите продажби на мобилни телефони, както и заради лекото покачване на приходите от услуги.

Печалбата преди данъци и амортизации на българския оператор се е увеличила с 8,6% на годишна база заради по-големите приходи от услуги и подобрения марж от продажбата на смартфони и таблети, пише в междинни доклад на TAG.

Oкончателният подробен финансов отчет на групата ще бъде публикуван на 25 юли т.г., според финансовия календар на TAG.Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати