“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
06 юли
2017
 
 

5 награди за » “ компании у нас в най-важните пазарни сегменти

Ќа специална церемони€ ICT Media и в. Computerworld раздаде още 3 специални отличи€ на участниците в 20-ата класаци€ "“оп 100 на технологичните компании в Ѕългари€".

3982 прочитани€

Ќа официална вечерна церемони€ на 5 юли в хотел "’илтън“ б€ха отличени лидерите в подготв€ната от ICT Media и в. Computerworld уникална класаци€ „“оп 100 на технологичните компании в Ѕългар舓.

ќсвен двамата големи победелите в двата основни бизнес сектора – » “ компании и телекомуникациони оператори - съответено ÷ентърът за отдалечени услуги на HPE и Vivacom, б€ха отличени и победителите в 5-те основни категории на » “ бизнеса. «а най-големи хардуерни продажби бе наградена Datecs, за най-големи софтуерни приходи е VMware Ѕългари€, първи при системните интегратори е Telelink, най-гол€м доставчик на »“ аутсорсинг услуги е Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center, а най-гол€м дистрибутор на » “ продукти - Polycomp.

ќтличи€ в петте най-важни » “ сектора

— общи приходи от продажби на хардуерни решени€, предимно собствени разработки, в размер на 129.8 милиона лева за 2016 г. победител в сектор „’ардуер” е фирма Datecs, чиито продукти са познати в над 100 държави. —јў са основни€т пазар за продукци€та на компани€та - фискалните устройства, платежни терминали, мобилни и етикетни принтери. «а поредна година компани€та е сред най-големите износители с най-гол€ма брутна годишна печалба и сред лидерите в ≈вропа в областта на мобилните фискални устройства. ѕенчо »лиев, изпълнителен директор на Datecs, получи наградата си от ќгн€н “ра€нов, председател на ”— на Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“).

Datecs и неговите собственици б€ха от класа на предприемачите с кауза. “е усп€ха да продадат на Microsoft първата локализираща програма, усп€ха да създадат гол€м екип, който картографира не само българските, но и германските градове, каза ќгн€н “ра€нов. “е усп€ха да станат най-големи€т производител на фискални апарати в света. ¬сичко това става с много сериозно посвещение, много разум, много предприемачески умени€, много иновативност. ƒнес Datecs разполага с най-модерни€ 3D принтер от най-висок клас. «атова Datecs заслужава да бъде отличен в тази категори€, но и наградата печели от това, че именно Datecs € получава, при това не за първи път“, добави председател€т на ”— на Ѕј»“.

„Ќаградата е много важно признание за усили€та на служителите на Datecs, коментира ѕенчо »лиев. Ќие сме от малкото фирми в страната, които не се занимават с disrupting. «анимаваме се с разработка и производство на високотехнологични електронни издели€ като касови апарати, фискални принтери, мобилни принтери, платежни терминали. ¬ Ѕългари€ сме известни най-вече с фискалните устройства, световен лидер сме в тази област с годишно производство на около 150 000 устройства и около 2 милиона продукта, инсталирани в над 30 страни по света. ѕрез последните години основните ни не са от фискални устройства, а от мобилни платежни терминали. Ќад€вам се, че тази година Datecs ще се класира сред топ 10 на световните производители на платежни устройства, като планираме да произведем между 600 хил€ди и 1 милион терминала. ¬ ≈вропа има само 4-5 фирми със собствена технологи€ за производство на платежни терминали и аз се радвам, че Datecs е втората по големина след Ingenico. ¬сички тези резултати се дължат на факта, че при нас работ€т най-талантливите механични конструктори, хардуеристи, фърмуеристи, софтуеристи. ѕритежаваме високотехнологично производствено оборудване и имаме добре организирано производство. »маме дистрибуторска мрежа, ко€то продава нашите продукти в над 100 страни по света. ¬сички издели€ за проектирани, разработени и произведени в Ѕългар舓, добави изпълнителни€т директор на Datecs.

ѕенчо »лиев, изпълнителен директор на Datecs, получи наградата за най-гол€м хардуерен производител, от ќгн€н “ра€нов, председател на ”— на Ѕългарска асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“). —нимка: ёли€ Ћазарова.

ѕенчо »лиев, изпълнителен директор на Datecs, получи наградата за най-гол€м хардуерен производител, от ќгн€н “ра€нов, председател на ”— на Ѕългарска асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“). —нимка: ёли€ Ћазарова.

ѕобедител в сектор „—офтуер” за 2016 г. е "VMware Ѕългари€". –азвойното поделение на световни€ софтуерен разработчик генерира почти 71.4 милиона лева от дейността си през изминалата година. ќфисът в Ѕългари€ е един от най-големите и стратегически центрове за разработки, иновации и клиентски услуги на VMware в световен мащаб с фокус върху облачни среди, софтуерно дефиниран център за данни и автоматизаци€. ÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ), връчи плакет на ƒимитър  остов, директор “–азвойна дейност“ във "VMware Ѕългари€".

„VMware Ѕългари€" активно се включва в обществени€ и софтуерни€ живот в Ѕългари€, подкреп€т всички инициативи на Ѕј— ќћ. Ѕлагодар€ и за активната им поддръжка по отношение на професи€ „ѕрограмист“, за ко€то Ѕј— ќћ работи активно, об€сни ÷ветомир ƒосков. “е печел€т наградата за втора поредна година, пожелавам им да работ€т усилено, много е трудно да задържиш първото м€сто повече от 2 г., но им жела€ да се пребор€т като екип, знам, че могат.“

„— вълнение виждам ц€лата българска »“ индустри€, събрана на подобен форум, и да си дадем сметка за бурното развитие на »“ бранша у нас през последните повече от 25 г., каза ƒимитър  остов. Ќие сме на този пазар от 10 г., нашата миси€ още със стъпването ни е била да вдигнем нивото на производството на софтуер в Ѕългари€, нивото на специалистите, да поставим Ѕългари€ на картата на софтуерните производители в световен мащаб. VMware е компани€, ко€то промен€ начина, по който светът използва »“ технологии, начина, по който светът изгражда облачни услуги, начина, по който светът се придвижва напред. ќгромна част от това се прави в Ѕългари€, в български€ офис. ¬ страната има страхотни специалисти, тр€бва в същи€ дух да продължаваме да развиваме индустри€та ни“, добави директорът “–азвойна дейност“ във "VMware Ѕългари€".

÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакет на ƒимитър  остов, директор “–азвойна дейност“ във VMware Ѕългари€, компани€та с най-големи софтуерни приходи у нас.

÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакет на ƒимитър  остов, директор “–азвойна дейност“ във VMware Ѕългари€, компани€та с най-големи софтуерни приходи у нас. —нимка: јлександър √лавчев.

ќсвен за най-гол€ма »“ компани€ Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center оглави и класирането в сектора „јутсорсинг на »“ услуги” с брутни приходи за 2016 г. в размер на 292.6 милиона лева. ÷ентърът е създаден през 2006 г. и от тогава до днес компани€та разшир€ва неколкократно дейността и инвестициите си в страната. ¬ момента центърът е най-големи€т работодател в »“ сферата у нас. Ќиколай ƒимитров, мениджър „Ѕизнес развитие“ в "Hewlett Packard Enterprise Ѕългари€", получи тази награда от ѕламен ÷еков, член на ”— на Ѕългарската аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј).

„ќт името на Ѕјј искам да благодар€ на ICT Media и в. Computerworld за тази класаци€, ко€то ни дава видимост какво се случва в Ѕългари€. “€ е ориентир и за много чуждестранни инвеститори, компании, които стъпват на български€ пазар, за€ви ѕламен ÷еков. «а мен е чест да връча от името на Ѕјј наградата на победител€ – най-гол€мата аутсорсинг компани€ в Ѕългари€ - Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center. ѕреди едно десетилетие, когато започна операци€та на този център в Ѕългари€, компани€та формира аутсорсинг и технологичната екосистема у нас. ƒотогава аутсорсинг индустри€та бе доста по-малка. —ега имаме компани€ с повече от 292 млн. лв. приходи, над 4300 служители, 100% експорт. Ќека в Ѕългари€ да има все повече такива компании и догодина да имате още по-сериозна конкуренц舓, добави ÷еков.

„¬с€ка награда, дори за най-гол€мата »“ компани€ както в света, така и в Ѕългари€, е много при€тна. “ова е и признание за всички хора, които работ€т в тази компан舓, за€ви Ќиколай ƒимитров. “ой цитира сентенци€та на бивш американски президент, според ко€то в света има хора, които наблюдават как се случват нещата, други, които се чуд€т какво се случва, и трети, които прав€т нещата да се случват. „¬€рвам, че ние сме от онези, които прав€т нещата да се случват“, каза ƒимитров.

Ќиколай ƒимитров, мениджър „Ѕизнес развитие“ в Hewlett Packard Enterprise Ѕългари€, получи награда за най-гол€ма »“ аутсорсинг компани€ от ѕламен ÷еков, член на ”— на Ѕългарска аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј).

Ќиколай ƒимитров, мениджър „Ѕизнес развитие“ в Hewlett Packard Enterprise Ѕългари€, получи награда за най-гол€ма »“ аутсорсинг компани€ от ѕламен ÷еков, член на ”— на Ѕългарска аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј). —нимка: јлександър √лавчев.

ѕобедител в сектор „—истемна интеграци€” за 2016 г., с общи приходи от тази дейност в размер на 57.6 милиона лева е доставчикът на специализирани решени€ и услуги в » “ сектора Telelink. ”стойчиви€т ръст се дължи на сериозните усили€ на компани€та през изминалите н€колко години да разшир€ва портфолиото от услуги, за да предлага на клиентите решени€ от край до край (end-to-end). ѕетър »ванов, основател и управл€ващ партньор на "—олитрон", един от партньорите в тазгодишното издание на инициативата, връчи плакет на »ван ∆ити€нов, директор на дирекци€ „—истемна интеграц舓 в Telelink.

„ѕодобни събити€ сплот€ват »“ бранша. “ова е най-динамични€т, най-иновативни€т отрасъл в Ѕългари€. јко бъдат предоставени възможности на тази индустри€, т€ лесно би могла да донесе още 4 до 6 процента ръст на Ѕ¬ѕ. Ѕраншът осигур€ва работа, кариерни перспективи и достойно заплащане на младите хора, нещо, с което малко отрасли в българската икономика могат да се похвал€т, за€ви ѕетър »ванов от —олитрон. Ќе на последно м€сто това е браншът, който може да направи всеки друг бранш конкурентоспособен. ¬ този динамичен и иновативен бранш най-важната част са точно системните администратори. “ези компании могат да „изнесат“ »“ постижени€та във всички останали индустрии, да помогнат на предпри€ти€та да повишат сво€та производителност. » в тази важна част на »“ бранша най-добри€т интегратор за поредна година е Telelink”, добави ѕетър »ванов.

„–адвам се, че за поредна година усп€ваме да задържим лидерската позици€ в тази категори€, това не се постига лесно, каза »ван ∆ити€нов от Telelink. »скам да израз€ специални благодарности за нашите клиенти, хората, които се довериха ние да сме техни€т системен интегратор и технологичен консултант. ћога да им обеща€, че и занапред ще влагаме същата енерги€ и професионализъм, опитвайки се да разширим услугите и решени€та, които предлагаме, за да получават по-гол€ма добавена стойност. »скам да благодар€ и на нашите служители, без които компани€ като нашата не може да работи. Ќужен е фундамент от служители, които да са мотивирани, да са компетентни и с професионално отношение. Ќе на последно м€сто благодар€ на нашите партньори в лицето на доставчици, дистрибутори, производители на оборудване и на софтуер, с които работим професионално и прозрачно всеки ден“, допълни ∆ити€нов.

ѕетър »ванов, основател и управл€ващ партньор на —олитрон, един от партньорите в тазгодишното издание на инициативата, връчи плакет на »ван ∆ити€нов, директор на дирекци€ „—истемна интеграц舓 в Telelink.

ѕетър »ванов, основател и управл€ващ партньор на —олитрон, един от партньорите в тазгодишното издание на инициативата, връчи плакет на »ван ∆ити€нов, директор на дирекци€ „—истемна интеграц舓 в Telelink. —нимка: јлександър √лавчев.

ѕобедител в сектор „ƒистрибуци€” с постъплени€ в размер на 184.3 милиона лева за 2016 г. е Polycomp. ”спехът на компани€та се дължи на ежедневни€ ръст, резултат на системните й подобрени€ в »“ дистрибуци€та. –алица ѕашова, търговски директор на Polycomp, получи наградата си от ¬ладимир ¬ладков, издател на вестник "Computerworld Ѕългари€".

“√лобализаци€та се усеща изключително силно в »“ бранша, както показва и насто€щата класаци€, »“ специалистите могат да работ€т от вс€ко м€сто, включително от дома си или на път, за всеки клиент, независимо дали е в съседни€ отдел на компани€та или е на други€ край на света. «атова е изключително радостен фактът, че българска компани€ усп€ва за поредна година не само да се пребори с международните компании в областта на »“ дистрибуци€та, където маржовете на печалба стават все по-малки, но и да увеличава оборота и партньорската си мрежа вс€ка година“, коментира ¬ладков.

„ќт името на Polycomp искам да благодар€ на нашите партньори, на нашите дългогодишни клиенти и, разбира се, на екипа на фирмата“, сподели –алица ѕашова.

–алица ѕашова, търговски директор на Polycomp, получи наградата за най-гол€м » “ дистрибутор от ¬ладимир ¬ладков, издател на вестник Computerworld Ѕългари€.

–алица ѕашова, търговски директор на Polycomp, получи наградата за най-гол€м » “ дистрибутор от ¬ладимир ¬ладков, издател на вестник Computerworld Ѕългари€. —нимка: јлександър √лавчев.

“рите специални награди

Ќосител на наградата за най-гол€м ръст на приходите през изминалата 2016 година е софтуерната компани€ Upnetix.  омпани€та се радва на рекордно увеличение от 512.2% в постъплени€та си за миналата година. “ан€ √еоргиева, главен секретар на ћинистерството на финансите, връчи отличието на –адослав √айдарски, главен изпълнителен директор на Upnetix.

√еоргиева предаде поздрав на наградените от името на финансови€ министър, ¬ладислав √оранов. “€ пожела на фирма Upnetix да запази сегашните си темпове на ръст и да развива успешно сво€ бизнес. „¬аши€т успех спомага и за развитието на ц€лостната икономика“, подчерта √еоргиева.

„ѕрез последната година сме нараснали шест пъти и надали това може да се прави при вс€какъв мащаб – об€сни √айдарски. —ъмнително е да съхраним чак такъв темп, но пък се над€вам догодина н€кой друг да се е умножил шест пъти.“

“ан€ √еоргиева, главен секретар на ћинистерството на финансите, връчи отличието за компани€ с най-гол€м годишен ръст на –адослав √айдарски, главен изпълнителен директор на Upnetix.

“ан€ √еоргиева, главен секретар на ћинистерството на финансите, връчи отличието за компани€ с най-гол€м годишен ръст на –адослав √айдарски, главен изпълнителен директор на Upnetix. —нимка: јлександър √лавчев.

ќтличието за най-висока рентабилност през 2016 г. отиде при MM Solutions. ƒружеството се открои с коефициент на рентабилност от 43.2%. —офи€ ћедникарова, мениджър „„овешки ресурси“ на MM Solutions, получи приза си от —тамен янев, изпълнителен директор на Ѕългарската агенци€ за инвестиции.

—тамен янев поздрави всички фирми, отчитащи висока рентабилност. „“ова не само допринас€ за икономиката и бюджета, но и предполага сериозна добавена стойност“, об€сни той.

„«а нас тази награда е ценна, защото т€ е плод на усили€та на всички наши служители. –азполагаме със специалисти с доста опит в областта на разработката на софтуер, което ни дава основание за претенции да бъдем едни от най-добрите в световен мащаб“, сподели —офи€ ћедникарова, приемайки плакета за MM Solutions.

—офи€ ћедникарова, мениджър „„овешки ресурси“ на MM Solutions, получи приза за най-висока рентабилност през 2016 г. от —тамен янев, изпълнителен директор на Ѕългарска агенци€ за инвестиции.

—офи€ ћедникарова, мениджър „„овешки ресурси“ на MM Solutions, получи приза за най-висока рентабилност през 2016 г. от —тамен янев, изпълнителен директор на Ѕългарска агенци€ за инвестиции. —нимка: јлександър √лавчев.

ѕриза за най-динамично развитие през последните 3 години – със средногодишен ръст от 29.6%, спечели "Luxoft Ѕългари€". ÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакета на ≈лена ƒемирева, мениджър „ѕодбор“ в "Luxoft Ѕългари€".

ƒосков определи ръста на Luxoft за добър пример за навлизането на мултикулурализма и глобализаци€та в работната среда. ќт името на Ѕј— ќћ той благодари на компани€та за участието й проекта за т.нар. сини карти, даващи възможност на чужди »“ специалисти да работ€т у нас.

„»зминалата година бе много динамична за Luxoft. ÷еленасочено работихме по разрастването на наши€ екип в направление „јвтомобилен софтуер“ и стартирането на две нови бизнес направлени€, разработващи корпоративни решени€, както и такива за телекоми – сподели ≈лена ƒемирева. “ази награда за нас е знак, че сме работили в правилна посока.“

÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакета на ≈лена ƒемирева, мениджър „ѕодбор“ в Luxoft Ѕългари€, компани€та с най-динамично развитие през последните 3 г.

÷ветомир ƒосков, член на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакета на ≈лена ƒемирева, мениджър „ѕодбор“ в Luxoft Ѕългари€, компани€та с най-динамично развитие през последните 3 г. —нимка: јлександър √лавчев.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати