Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
12 апр
2017
 
 

Възпитаници на ТУЕС оглавиха състезанието по компютърни мрежи

1399 прочитания, 0 коментара

Победител в тринадесетото издание на националното състезание по компютърни мрежи за ученици, състояло се на 8-9 април 2017 г., е Симеон Бунчев, следван от Ивайло Арнаудов и Петко Георгиев, всички от отбора на Технологично училище електронни системи към Технически университет (ТУЕС). Събитието се организира съвместно от Министерство на образованието и науката и Софийски университет „Св. Климент Охридски” - Факултет по математика и информатика (ФМИ). 

Състезателите от ТУЕС заеха първите 13 места в класирането в групата на 20те финалисти. Те бяха водени от Стела Стефанова, директор на ТУЕС, инструктор и основен „виновник“ за успехите на нейните ученици. 

Проф. Красен Стефанов от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” и председател на журито обяви първенците.

Кадър от награждаването

Дванадесетокласниците, чийто резултат от теста и практическия казус на състезанието, приравнен към шестобалната система, е отличен (от 5.50 до 6.00), получават правото да се обучават във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, като тази оценка им се признава за резултат от кандидатстудентски изпит по математика.

В състезанието във ФМИ на Софийския университет се събраха над 70 ученици от цялата страна със засилен интерес към изучаване и прилагане на съвременните информационни и комуникационни технологии.

Състезанието се проведе в два кръга - теоретичен тест за всички ученици и практически казус за 20-те финалисти. Специалистите от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” отговарят за подготовката на теоретичния тест и практическия казус.

Церемонията по награждаването се проведе в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади към МОН.


Коментари от  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Възпитаници на ТУЕС оглавиха състезанието по компютърни мрежи"    


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати