Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
10 мар
2017
 
 

TELUS International Europe ще наеме още 100 служители в Пловдив

Аутсорсинг доставчикът има отворени позиции с немски и френски и на 13 март стартира безплатна езикова академия в Пловдив.

1987 прочитания, 0 коментара

Аутсорсинг компанията TELUS International Europe търси да наеме още 100 служители в Пловдив. Отворените позиции са основно с немски и френски език и компанията планира да ги запълни до 30 април. Това стана ясно на 8 март, след представяне на дългосрочни планове на TELUS за развитие в града. Сред клиентите на компанията, чиито операции се обслужват в Пловдив, са световни лидери в сферата на онлайн плащанията, туризма и високотехнологичния сектор.

 Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по образование и бизнес развитие

„Плановете ни са да продължим да се развиваме в Пловдив, както и да продължим да привличаме нови клиенти към бизнеса си тук. В момента отворените позиции, които имаме са над 100, а хората, които ще ги заемат, ще имат възможност да работят за едни от най-големите марки в световен мащаб, включително две компании от списъка на Fortune 500“, сподели Ксавие Марсенак, президент на компанията.

TELUS International Europe е сред малкото представители на бизнеса в Пловдив, които успяват да привлекат дори чужденци, които да работят и живеят в града. В момента в офиса на компанията в Пловдив работят над 20 чужденци, които са от 8 националности, включително Франция, Испания, Холандия и Камерун.

„Много се радвам, че TELUS се развива така бързо в Пловдив. Те бяха една от първите компании стъпили в града и всички ние сме много горди от начина по който порасна офисът тук и социалната отговорност, която показва компанията. Ние като общинска администрация положихме много усилия да развием IT и BPO индустрията в града и в момента имаме над 6 000 заети. Добрите условия на работа привличат все повече млади таланти, а потенциалът на града ще осигури бързо развитие на този сектор следващите няколко години“, каза Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по образование и бизнес развитие.

На събитието беше обявено, че от 13 март TELUS International стартира и безплатна езикова академия в града. Тя е насочена към кандидати, които искат да подобрят нивото си на владеене на немски език. Следващата такава академия ще е с френски език. Компанията покрива всички разходи за 4-седмично обучение по езика. Успешно преминалите през него могат да подпишат трудов договор и да започнат работа веднага.

„Това е възможност, която даваме на хората в Пловдив, които биха искали да се развиват в глобална компания, да го направят при нас. Екипът ни постоянно се разраства и имаме нужда от добре подготвени хора, които на един бъдещ етап да заемат и мениджърски позиции“, заяви Филип Угринов, вицепрезидент „Маркетинг, продажби и бизнес развитие”.

TELUS International Europe предоставя на служителите си в Пловдив над 40 допълнителни придобивки, както и много възможности за кариерно израстване. Само за изминалата 2016 година служителите, преминали през кариерно развитие в компанията, са 30 човека. Аутсорсинг доставчикът има глобално разработена програма за развитие на таланта на служителите, която позволява при успешно завършване на всички вътрешни обучения, човек да достигне мениджърска позиция за година и половина. Над 85% от хората, заемащи административни позиции в офиса на компанията в Пловдив са започнали кариерата си като специалисти обслужване на клиенти. 

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO. В компанията работят повече от 3500 служители на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), както и Манчестър и Канок (Великобритания). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика.


Коментари от  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"TELUS International Europe ще наеме още 100 служители в Пловдив"    


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати