Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
09 яну
2017
 
 

Предстои четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam

В рамките на 48 часов маратон разработчици, студенти и геймъри от Пловдив и областта ще се състезават в създаването на компютърни игри.

1734 прочитания, 0 коментара

Стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители ще се съберат на 20 януари в Пловдив, за да се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе в периода 20-22 януари 2017 г. във филиал Пловдив на Технически университет – София.

 

Plovdiv Game Jam

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Облачни технологии за разработчици на игри, популяризация на проект за виртуална реалност с 0 лева и иновативни възможности за индустрията са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. "Цанко Дюстабанов" 25.


Коментари от  

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Предстои четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam"    


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати