Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
09 яну
2017
 
 

Предстои четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam

В рамките на 48 часов маратон разработчици, студенти и геймъри от Пловдив и областта ще се състезават в създаването на компютърни игри.

2174 прочитания

Стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители ще се съберат на 20 януари в Пловдив, за да се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе в периода 20-22 януари 2017 г. във филиал Пловдив на Технически университет – София.

 

Plovdiv Game Jam

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Облачни технологии за разработчици на игри, популяризация на проект за виртуална реалност с 0 лева и иновативни възможности за индустрията са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Екипът на Plovdiv Game Jam очаква всички желаещи на 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. "Цанко Дюстабанов" 25.Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати