“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
04 апр
2016
 
 

Ќови 53 проекта получават над 28,5 млн. лв. по ќѕ» 

ѕроектите са одобрени за финансиране от общо 203 проектни предложени€, подадени по трети€ краен срок на процедурата, насочен към кандидати от сектори на интензивни на знание услуги - научно-изследователската и развойна дейност, издателска дейност, обработка на данни и хостинг, програмиране и други »“ продукти и далекосъобщени€.

5888 прочитани€

Ќад 28,5 млн. лв. получават нови 53 проекта по процедура „ѕодобр€ване на производствени€ капацитет в ћ—ѕ“ по ќперативна програма „»новации и конкурентоспособност“ (ќѕ» ) 2014-2020. ƒоговорите за предостав€не на безвъзмездна финансова помощ б€ха връчени от министъра на икономиката Ѕожидар Ћукарски и заместник-министъра ƒаниела ¬езиева на официална церемони€. ѕроектите са одобрени за финансиране от общо 203 проектни предложени€, подадени по трети€ краен срок на процедурата, насочен към кандидати от сектори на интензивни на знание услуги. “акива са научно-изследователската и развойна дейност, издателска дейност, обработка на данни и хостинг, програмиране и други »“ продукти и далекосъобщени€, посочват от ћинистерството на икономиката.

”правл€ващ орган на ќперативна програма „»новации и конкурентоспособност“ за програмни€ период 2014 – 2020 е главна дирекци€ „≈вропейски фондове за конкурентоспособност“, ко€то е в състава на специализираната администраци€ на министерството на икономиката.

„ќѕ»  бе една от първите програми, които стартираха в нови€ програмен период. ƒо момента са одобрени над 470 проекта по трите крайни срока за кандидатстване по първата процедура. “е ще получат безвъзмездно финансиране от близо 259 млн. лв.“, посочи министър Ћукарски. ѕо негови думи тези резултати €сно показват амбици€та на екипа на ћинистерство на икономиката да работи в подкрепа на бизнеса. “ой подчерта, че това е един много сериозен ресурс, който министерството инвестира в изграждането на икономика, базирана на знание и иновации; икономика, ко€то създава висока добавена стойност. „Ќад€вам се с изпълнението на проектите да постигнем реални и съвсем осезаеми резултати – нови работни места; засилени пазарни позиции и повече продажби; по-високи доходи и перспективи за служителите и работниците, без които успехите на българските предприемачи не биха били възможни“, допълни Ћукарски. “ой увери присъстващите, че могат да разчитат на пълна подкрепа от страна на екипа на министерството, чи€то задача е да осигури ефективното разходване на европейски средства в полза на български€ бизнес.

»кономически€т министър отчете и изключително позитивните резултати от предвиденото по процедурата приоритетно третиране на проекти от —еверозападна Ѕългари€. — м€сто на изпълнение в този район са 65% от всички одобрени по трети€ краен срок проекти. „÷еленасочената подкрепа за най-изостанали€ в ≈вропейски€ съюз регион беше един от ангажиментите, които поех като част от –еформаторски€ блок. –адвам се, че вече постигаме реални резултати“, за€ви той.

„¬ложихме изключително много усили€ и не беше никак лесно, но заедно с вас, представителите на бизнеса, които днес получавате своите договори, усп€хме да докажем, че можем да правим проекти, които са прозрачни и най-вече ориентирани към резултати“, посочи на церемони€та заместник-министър ƒаниела ¬езиева. ѕо нейни думи иновациите са много съществена част от всеки един продукт и услуга, които български€т бизнес създава. «атова насърчаването на иновациите и интензивните на знание сектори са приоритет в политиката на ћинистерство на икономиката. „Ќашата задача е да осигур€ваме средства за вашите идеи, това и направихме. ќстаналото зависи от вашата работа“, завърши ¬езиева.

¬ момента отворени по ќѕ»  са още две процедури за внедр€ване на иновации в съществуващи предпри€ти€ и разработване на иновации от стартиращи предпри€ти€ с бюджет от над 117 млн. лв. ѕредстои и об€в€ването на процедурата за „≈нергийна ефективност за малките и средни предпри€т舓. ќбщи€т размер на безвъзмездната финансова помощ по не€ е над 176 млн. лв.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати