“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
22 май
2015
 
 

ƒискутираха трудовоправните предизвикателства пред »“ сектора

4306 прочитани€

“рудовото право и защитата на личните данни в »“ сектора б€ха акцент на дискуси€, организирана от специалистите на јдвокатско дружество „ƒинова –усев и —ъдружници“. „¬ момента се обсъждат предложени промени в трудовото законодателство – като например да отпадне изц€ло закрилата на служителите при едно от малкото основани€, които на практика »“ работодателите могат да използват за прекрат€ване на трудови договори, предвид спецификата на бизнеса им, а именно дисциплинарното уволнение“, за€ви ¬есела  абатлийска, трудовоправен експерт в јдвокатско дружество „ƒинова –усев и —ъдружници“.

јнели€ ƒинова, —тив ’иршфелд, ¬есела  абатлийска и ѕет€ —имеонова

ѕо време на събитието, водещите лектори, сред които адвокат —тив ’иршфелд, изпълнителен директор и основател на —ветовни€ алианс на трудовоправните експерти (Employment Law Alliance или ELA) и представители на јдвокатско дружество „ƒинова –усев и —ъдружници“ - јнели€ ƒинова, ¬есела  абатлийска и ѕет€ —имеонова, отговар€ха на конкретни въпроси и реални казуси, поставени на обсъждане от присъстващите представители на едни от най-големите български »“ компании.

—ъбитието имаше за цел да запознае професионалистите от сферата на информационните технологии с правните норми и практики в т€хната област. Ѕ€ха обсъдени проблеми като имплементирането на системи за докладване на служители (whistleblowing системи) – задължителни за американски публични дружества и техните контрагенти, каквито обикновено са българските »“ компании. ќбект на дискуси€ беше и възможностите на »“ работодателите да предостав€т на висши€ си ръководен персонал опции за изкупуване на д€лове като начин за задържане на ключов персонал в сектора. ќбсъдени б€ха интересни практически права и задължени€ на работодателите като администратори на лични данни. ѕредставителите на јдвокатското дружество по€сниха, че в Ѕългари€ работодател€т може да следи служебната поща на служителите си, само ако е предвидил това в правилника за вътрешни€ трудов ред.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати