“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
28 май
2014
 
 

«а 5-та година ‘ћ» организира форум за кариерно развитие в » “

53 фирми разположиха свои щандове в парка пред ‘ћ» на бул. Уƒжеймс ЅаучерФ в столицата.

4698 прочитани€

јлександър √лавчев

«а пета поредна година ‘акултетът по математика и информатика (‘ћ») към —офийски€ университет (—”) е домакин на форум за кариерно развитие в областта на » “. «а два дни, на 28 и 29 май, 53 фирми са разположили свои щандове в парка пред ‘ћ» на бул. “ƒжеймс Ѕаучер” в столицата. Ќовост през тази година е, че меропри€тието се организира само от  ариерни€ център към факултета и основната му цел е набиране на средства в две направлени€ – фонд за надарени студенти и за облагород€ване на парка пред ‘ћ».

ѕо думите на —юзан јсад, организатор в кариерни€ център във ‘ћ», всички фирми участници са имали избор за това за кой от двата фонда да бъдат насочени техните средства.

53 фирми участват в кариерни€ форум в парка пред ‘ћ».

“ѕричината да се увеличава интересът към форума е в това, че и за двете страни той е полезен – коментира јтанас √ерджиков, зам.-ректор по учебната дейност - докторанти и продължаващо обучение в —”, по време на официалното откриване. – «а студентите срещите позвол€ват да се ориентират в бъдещата си кариера, за бизнеса – да намери хората, които са му нужни.”

—поред ќгн€н Ќаков, декан на  ‘акултета по компютърни системи и управление към “ехнически€ университет в —офи€, основни€т повод за гордост на » “ сектора, най-успешни€т отрасъл в индустри€та на Ѕългари€, е това че “той не разчита на природни ресурси, а само на знани€ и труд”.

ћотото на тазгодишни€ кариерен форум е “«нам и искам да го докажа”, а целта му – да информира студентите за услови€та и изисквани€та на фирмите за наемане на работа, да им помогне да ги сравн€т със своите умени€ и желани€ за професионална реализаци€ и в крайна сметка да им даде възможност да изберат най-доброто м€сто за себе си. —поред организаторите, събитието има за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да откри€т подход€щи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

ќсновен спонсор на форума за кариерно развитие е ’юлет-ѕакард Ѕългари€.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати