“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
02 окт
2012
 
 

»“ индустри€та ще изложи изисквани€та си към образователната система през октомври

»зисквани€та на технологични€ сектор съвпадат с тези на ц€лото общество, твърди явор ƒжонев.

6695 прочитани€

 онстанца √ригорова, Computerworld Ѕългари€

«а първи път в новата истори€ на Ѕългари€ една от водещите индустрии - технологични€т сектор, ще за€ви много €сно и подробно изисквани€та си към образователната система на пресконференци€ през октомври 2012 година и ще очаква хората, които са отговорни за развитието й, да планират стратегическата й пром€на, категоричен бе явор ƒжонев, зам.-председател на ”правителни€ съвет и председател на работната група по образование към Ѕј— ќћ. ≈дна от най-новите инициативи, обедин€ващи цели€ » “ сектор, е общата работна група на »“ асоциациите. “€ включва представители на Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), Ѕългарската асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ), Ѕългарски€ » “ клъстер, Ѕългарската уеб асоциаци€ (Ѕ”ј), јсоциаци€та по телекомуникации (ј—“≈Ћ) и ‘ондаци€ "≈вропейски софтуерен институт – ÷ентър »зточна ≈вропа" (≈—» ÷»≈).

явор ƒжонев“≈дна от целите на общата работна група е да определи изисквани€та към образователната система – количествени, защото дефицитът на » “ кадри спъва развитието цели€ бранш, който е индустри€та с най-висока добавена стойност в Ѕългари€, и качествени – защото ще посочим нови изисквани€ към българската образователна система”, за€ви ƒжонев на представ€нето на резултатите от четвъртото издание на годишно изследване „Ѕарометър на българската »“ индустри€” на Ѕј— ќћ на пресконференци€ в Ѕ“ј на 2 октомври.

—поред данните от изследването, заетите в софтуерната индустри€ са едни от най-високо платените български служители. —редната месечна заплата в сектора през 2011 г. е била 2388 лв., което е ръст от 9% в сравнение с предходната година.

“Ќашите изисквани€ към училищното образование – защото подготовката на децата за творчески професии започва още от детската градина, съвпадат с общите изисквани€ на обществото”, каза ƒжонев.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати