Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
24 юли
2012
 
 

Първата работеща инсталация на облачно решение на HP у нас e вече факт

HP направи първата по рода си облачна демонстрация у нас, а от компанията инициират създаването на потребителска група, на която ще се обсъждат всички теми свързани с облачните технологии

7463 прочитания

Стефан Станчев

По време на първата по рода си демонстрация на облачните решения на HP в България стана ясно, че първата работеща инсталация на облачното решение HP Cloud Matrix у нас e вече факт. По думите на Ивайло Стоянов, мениджър „Продажби - корпоративни клиенти“ в Hewlett-Packard (HP) България, за момента обаче се пази в тайна името на компанията, която го е внедрила, но в скоро време ще стане ясно коя е тя. В конференцията, която се проведе под мотото „Овладей силата на Облака”, ключов момент бе демонстрация на хардуерното решение HP Cloud Matrix и софтуера за автоматизиране и провизиране на инфраструктурата – Cloud System Automation. 

Ивайло Стоянов, мениджър „Продажби - корпоративни клиенти“ в Hewlett-Packard (HP) България

По време на събитието стана ясно още, че в HP заедно с ИТ специалисти ще се сформира потребителска група, на която ще се обсъждат всички теми, свързани с облачните технологии. “Тази група ще стартира на третия четвъртък от септември т.г. На нея ще се правят обстойни демонстрации (в oбучителния център на HP) и ще се обсъждат конкретни облачни теми. Идеята е да продължим да се събираме всеки трети четвъртък от месеца”, каза още Ивайло Стоянов.

Петър Рахнев, консултант „Технологични услуги", HP Югоизточна Европа

HP Cloud Matrix е решение от типа “Инфраструктура като услуга” (IaaS) за внедряване в частни и публични решения облак. Изградено е на основата на Конвергираната инфраструктура на HP, като например HP BladeSystem, Matrix Operating Environment и Cloud Service Automation за Matrix. HP Cloud Matrix е резултат на опита на HP в предоставянето на водещите за индустрията възможности за автоматизация, управления на приложения, както и конвергирани инфраструктури. Решението дава възможност на клиентите да изграждат, управляват и употребяват облачните услуги чрез частни облаци, публични облаци и традиционни ИТ среди – без да е задължително  да използват само единия тип - собствени „местни” ресурси на HP Cloud Matrix или публичен домейн.

Венцислав Христов, мениджър „Индустриално - стандартни сървъри”, НР България

“HP CloudSystem Мatrix е оснoвният стълб на HP в облачната инфраструктура – 
каза Венцислав Христов, мениджър „Индустриално - стандартни сървъри”, НР България. – Чрез това решение може да се изгради частен облак, предлагащ автоматизация на базови инфраструктурни услуги, т.е. конфигуриране на хардуер и инсталиране на операционни системи и стандартни приложения.”
HP Cloud System Automation е компонент на HP VirtualSystem, серия от интегрирани сървъри, сториджи и мрежови инфраструктури от HP за виртуалните среди на Citrix, Microsoft и VMware.

Съставено е от софтуерни инструменти за автоматизация, което помага на бизнеса и публичния сектор да внедряват и управляват приложения за облачни решения . Решението опростява и автоматизира разполагането на бази данни и приложения, като дава възможност за инсталиране и наблюдение на сложни приложения в разнообразни и разширяващи се облачни среди. Софтуерът е част от обширно портфолио от продукти, услуги и решения за облачни решения, предлагани от HP.

“Облакът не е само автоматично провизиране на виртуални или физически сървъри, 
тук говорим за процеси по техния мониторинг и управление, планиране на капацитета, оптимално използване на ресурсите – продължи Венцислав Христов. - Автоматизирането на неавтоматизираните системи се налага от много фактори. Един пример за това е случай, в който администратор допусне грешка с неавтоматизирана система, която да срине всичко и компанията да претърпи големи загуби. Всеки процес, който в бъдеще ще се повтори е добре да бъде автоматизиран. Така по-малко ще се инвестира в ненужни неща, защото ще разполагат с оптимизирана среда.”

“Облачното решение ще помогне един ИТ мениджър да разбере, че ако използва стандартна инфраструктура, то тя ще му излезе по-скъпо. Той може да насочи администраторите да работят по определени задачи, а не да провизират виртуални машини, ако има нужда от тях дадена организация, нашите решения могат автоматично да ги създават”, каза по време на събитието Петър Рахнев, консултант „Технологични услуги", HP Югоизточна Европа.Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати