Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
10 май
2019
 
 

Владислав Димитров е новият директор на „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom

Основен фокус към момента е подготовката за въвеждането на най-новите комуникационни технологии като 5G и IoT

1042 прочитания

От май тази година дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom има нов директор. Това е Владислав Димитров, който има над 15-годишен опит в телекомуникациите, а в оператора започва работа през 2007 г. като старши инженер „Оптимизация и планиране на мобилната мрежа“.

През следващите години Димитров преминава през различни длъжности в телекома, включително регионален мениджър и проектен ръководител. Работил е по ключови за компанията инициативи като трансформация на мобилната мрежа и стандартизиране на вътрешните процеси спрямо най-добрите международни практики като ITIL и PMP. През последните години заема длъжност старши мениджър „Изграждане на мрежи“.

Владислав Димитров е новият директор на „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom

Владислав Димитров е магистър в специалност Телекомуникации от Технически университет - София.

Като директор на дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, част от Главна техническа дирекция във VIVACOM, Владислав Димитров ще отговаря за цялостното технологичното развитие на компанията.

„Основен фокус към момента са постоянното развитие на мобилния и фиксиран широколентов достъп до интернет и интерактивна телевизия, както и подготовката за въвеждането на най-новите комуникационни технологии- 5G, IoT и др., които ще са двигател за развитието на индустрията в следващите години“, обясняват от оператора. Според Димитров, ключов за успеха на VIVACOM е прагматичният подход при еволюцията на мрежите. „Същевременно като един от технологичните лидери на българския пазар компанията трябва да успява да предоставя максимална стойност на потребителите“, обяснява специалистът.

 Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати