Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
09 апр
2019
 
 

Фондацията на Acronis създаде ново училище в Сенегал

Общият проект на Acronis и BuildOn ще обучава поне 140 деца

1083 прочитания

Ново училище в отдалеченото селище Супа Сирари (Soupa Serere) в Сенегал създадоха Acronis Fondation и buildOn (организация с нестопанска цел, фокусирана върху прекъсване цикъла на бедност, неграмотност и ниски очаквания чрез услуги и образование), съобщиха от българския офис на софтуерния разработчик.

Само 4 месеца след като служители на Acronis посетили селището, за да направят първа копка за ново училище, то отваря врати за 140 момчета и момичета. В западноафриканската държава Сенегал живеят повече от 13 милиона души, 50% от които живеят под прага на бедността. По-малко от 40 % могат да четат и пишат. Новото училище ще осигури безопасна учебна среда на децата от Soupa Serere, които преди са ходели по 4 километра всеки ден, за да посещават друго училище в близко село.

Снимка: Acronis Foundation

Церемонията по откриването на училището в Сенегал е събрало семейства, старейшини на селото и гости. „Всичко е свързано с обединяването на сили за по-добро бъдеще за тези деца, заяви Йохен Бергер, управляващ директор на Acronis Foundation. - Acronis и неговите партньори от цял свят не само носят надежда, но и същинското средство, за да имат местните момчета и момичета достъп до знанието, позволявайки им да следват мечтите си“, добави той.

Фондацията разчита и на партньорите си от спортни организации, включително отбора от Formula 1 ROKiT Williams Racing и английският футболен клуб Arsenal. „Горди сме, че подкрепяме Acronis Foundation, повишавайки осведомеността и дарявайки екипни сувенири за техните дейностите по набиране на средства. Незабравимо преживяване е да се види радостта в очите на момчета и момичета, желаещи да учат“, заяви ИТ директорът на ROKiT Williams Racing Греъм Хакланд.

„Винаги е привилегия да се поддържат местните общности и деца, които обичат футбол, добави и директорът по комуникации и обществени дела на Arsenal Марк Гонела. - Вярваме, че футболът е силата, която може да вдъхнови младежите и да ги научи на ценни умения в живота като екипна работа и уважение. Те се отнасят за други аспекти на техния живот и могат да им помогнат да отключат истинския си потенциал.“

Това е четвъртото училище, построено от Acronis Foundation от стартирането на програмата Schools Initiative през 2018 г. Още четири проекта вече се изпълняват, като фондацията има за цел да построи 15 училища през следващите 3 години, за да осигури достъп до образование на хиляди момчета и момичета по света.

„Ние даваме възможности. Не само построяваме училищата, но работим с общности, за да прекъснем цикъла на бедност. Всяко училище е страхотна инвестиция в децата и общностите, които поддържаме. Изграждането на ново училище има потенциал да променя животи,“ каза Морис Мушен, вицепрезидент по бизнес развитие на buildOn.Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати