Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
06 ное
2018
 
 

Siemens създаде инженерен хъб и във Варна

Центърът ще обслужва автомобилната индустрия с почти 30 инженери от 2019 г.

1006 прочитания

Siemens България създаде нов инженерен хъб във Варна, като центърът ще обслужва автомобилната индустрия. В него ще се разработват и внедряват иновативни системи за автоматизация и цифровизация на производствените процеси на някои от най-големите автопроизводители в света. „Това е изключително значимо събитие за нас, още повече, че се случва в годината, в която компанията отбелязва 140 години присъствие в страната“, заяви при откриването главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова

Хъбът стартира с екип от 12 души, като броят им ще нараства успоредно с разширяването на дейността. До края на следващата година се очаква служителите да станат 30.

България, и по-специално Варна, е избрана като локация за новия хъб при сериозна конкуренция със съседни държави, коментира Теодор Маринов, ръководител на направленията „Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания“ на Siemens България. Той акцентира върху предимствата на морската ни столица, сред които значението му като важен транспортен център, стабилното развитие на инвестициите в региона, както и високото ниво на образователните институции.

Откриване на новия инженерен център на Siemens във Варна

Заместник-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев благодари на Siemens за решението на компанията да избере именно Варна за локация на новия си инженерен център. Той подчерта предимствата на морската ни столица, сред които добрата инфраструктура и кадровия потенциал. По думите му градът разполага с 6 университета, сред които и ТУ-Варна и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, които обучават много добри специалисти. По думите му, усилията на общината са насочени към развитието на ИТ сектора и високотехнологичните производства, а приоритетите на града са Индустрия 4.0 и създаването на добра бизнес среда за такива производства. „Откриването на новия инженерен център на Siemens доказва, че сме на прав път“, посочи зам.-кметът.

Теодор Маринов представи основните дейности, върху които ще се фокусира новият инженерен център. Това са проектиране и внедряване на иновативни системи за автоматизация, управление и визуализация на производствените процеси, участие в интегрирането на място в производството на системи за управление и визуализация, както и програмиране и интегриране на системи за индустриална автоматизация и индустриални роботни системи в специфични производствени процеси.

За да отговори на високите изисквания на клиентите, екипът на хъба обединява експерти, специализирани в 4 различни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати