“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | Ќовини
11 дек
2017
 
 

Ѕанка ƒ— , BGmenu и ƒ«» Ц с най-успешни »“ мениджъри през 2017 г.

6100 прочитани€

«а десета поредна година ICT Media в лицето на сп. CIO и  лубът на »“ мениджърите наградиха най-добрите »“ директори на годината. ÷елта на конкурса е да отличава мениджърите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии и да открои важната им рол€ в ръководството на компаниите.

Ќаградите за „»“ мениджър на годината“ са в три категории – „ћениджмънт“, „»новации“, „≈фективност“. “ази година те б€ха връчени от Ћъчезар Ѕорисов, заместник-министър на икономиката, Ћюбомир √анчев, съветник на ћинистъра на икономиката, ’ристо ’ристов, заместник-ръководител на ѕредставителството на ≈вропейската комиси€ в Ѕългари€ и –осен ∆ел€зков, председател на ƒържавна агенци€ „≈лектронно управление“.

Ќиколай Ўаламанов, «орница „угреева и Ќиколай Ўекеров

— приз в категори€ „ћениджмънт“ е отличен Ќиколай Ўаламанов, ръководител на управление „ќперативна поддръжка на »“ системи“, Ѕанка ƒ— . Ќегови подгласници са »вайло Ћамбрев, »“ специалист, и “одор √ригоров, ISIT мениджър, „Ќестле Ѕългар舓.

„ќперативната поддръжка е дело на гол€м екип от хора, а не само на един човек“, сподели Ўаламанов приемайки наградата. “ой използва възможността да благодари на колегите си, работещи заедно за постигане на резултатите.

¬ категори€ “»новации” победител е «орница „угреева, изпълнителен директор на BGmenu. Ќейни подгласници са  расимир ¬еселинов, ръководител на отдел „»““ в —офтгруп јƒ, и —ергей јндреев, заместник-изпълнителен директор, „»нформационно-управленски системи“, ќвергаз.

„“р€бва да в€рваме втехнологиите, защото те спест€ват време в чисто механични, ежедневни и уморителни действи€ и дават възможност на хората да мисл€т, да експериментират и да прав€т по-добри неща“, сподели „угреева.

ѕобедител в категори€ „≈фективност“ е Ќиколай Ўекеров, директор »“, ƒ«». Ќегови подгласници са √еорги ѕетров, »“ мениджър, „Ѕултекс 99“ и —ергей јндреев, заместник-изпълнителен директор, „»нформационно-управленски системи“, ќвергаз.

„¬ажно е да се събираме и да сподел€ме добрите идеи, които усп€ваме да реализираме – каза Ўекеров след получаването на наградата. – Ѕлагодар€ за номинаци€та на  луба на »“ мениджърите, за мен това е най-високата оценка от прекрасни професионалисти, които много уважавам. √орд съм, че печел€ именно в категори€ „≈фективност“. ≈фективността е баланс между поне 3 страни – »“ екипът в ƒ«», колегите „извън »““, които усп€ха да работ€т с нас, както и доставчиците, които се нагодиха към нашата компани€ и наши€ начин на работа.“

— традиционната специална награда, учредена в памет на явор ƒимитров, един от основателите на  луба на »“ мениджърите и член на ”— на  луба, бе отличен ¬елимир ћиленкински, главен експерт „»нформационни технологии“ в —толична община. Ќаградата бе връчена от ёрий √енов, председател на ”— на  луба на »“ мениджърите в Ѕългари€ и изпълнителен директор на Ѕанка ƒ— .

ѕри честването на десетото юбилейно издание на конкурса, ”— на  луба на »“ мениджърите в Ѕългари€ връчи и специални награди. “е б€ха за принос в развитието на  луба през изминалите десет години. ќтличи€та б€ха присъдени на ћирослав ¬ичев, главен изпълнителен директор на Ѕорика јƒ, Ќад€  ръстева, старши бизнес анализатор »“, дирекци€ „»нформационни системи“, ЅЌЅ, и Ќели …оловска, мениджър „ орпоративни продажби“, Ѕорика јƒ.

—ъбитието се състо€ в зала „ онцертна“ на ¬оенен  луб —офи€ на 11 декември. »зборът на преминаващите на финални€ етап от конкурса бе направен от членовете на  луба на »“ мениджърите. «а направените предложени€ гласуваха 25-ма членове на  луба, като всеки имаше възможност да подкрепи най-много 3-ма кандидати във вс€ка категори€. ѕолучилите най-много гласове във вс€ка от категориите б€ха номинирани като финалисти в конкурса.

—ъщо така, за шести път  лубът на »“ мениджърите в Ѕългари€ раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижени€ в областта на точните науки. —типендиите, вс€ка от които е на стойност 1200 лв., цел€т да насърчат из€вени млади хора към професионална ориентаци€ в областта на приложението на »“ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. “ази година  лубът на »“ мениджърите в Ѕългари€ награди 8 младежи: седем от стипендиите се финансират от  луба на »“ мениджърите в Ѕългари€, а осмата - от ≈ ќ Ѕългари€.

»збраните стипендианти са:

  • јлександър √еоргиев, ѕћ√ "јкад. Ѕо€н ѕетканчин", ’асково, 12 клас
  • јтанас ƒинев, ѕѕћ√ "јкад. Ќикола ќбрешков", Ѕургас, 11 клас
  • ¬асилена ÷ветанова, ћ√ "јкад.  ирил ѕопов", ѕловдив, 10 клас
  • ƒимитър “омов, ѕћ√ "Ѕаба “онка", –усе, 12 клас
  • «вездин Ѕесарабов, Ќѕћ√ "јкад. Ћюбомир „акалов", —офи€, 11 клас
  • ƒжемма –усева, ѕћ√ "јтанас –адев", ямбол, 10 клас
  • »ва »ванова, ћ√ "√ео ћилев", ѕлевен, 11 клас
  • ћатей ѕетков, Ќѕћ√ "јкад. Ћюбомир „акалов", —офи€, 10 клас

÷еремони€та “»“ мениджър на годината” бе проведена в партньорство с Ѕорика јƒ, ћобилтел и ”ни редит Ѕулбанк, и с подкрепата на BMW, Sofia Airport Center, Johnnie Walker и Dicota.

ѕреди церемони€та »“ мениджър на годината” се проведе кръгла маса на тема "»“ мениджърът с вли€ние върху бизнес процесите". ћодератор на кръглата маса беше ёрий √енов, изпълнителен директор и член на ”— на Ѕанка ƒ—  и председател на ”— на  луба на »“ мениджърите в Ѕългари€, а сред останалите участници б€ха ¬асил ћашаров, »“ мениджър, ≈ ќ Ѕългари€; инж. ѕавлина ’ристова, началник отдел „»нформационни и комуникационни технологии“, община √аброво; ѕепа  олева, »“ директор, ”ни редит Ѕулбанк; «лати «латев, управител, ѕроект “рейдинг; ÷ветомир ƒочев, търговски директор, ¬елекс »нк, и Ћюдмил —тойчев, управл€ващ съдружник, CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co.—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати