Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
22 ное
2017
 
 

Трима нови служители назначи Telenor България в третата си програма Open Mind

Телекомите са естественото място за реализация на хората с увреждания, смята председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски.

3475 прочитания

Владимир Владков

Още трима служители започнаха работа в „Теленор България“ по глобалната програма на оператора за хора с увреждания Open Mind, обяви главният изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд. Това е третото издание на проекта у нас, като тази година телекомът разшири обхвата на Open Mind, така че да привлече към каузата и други компании в България.

„С всяка следваща година интересът към програмата и добрите резултати от нея са по-силен мотив за нас да продължим развитието й. Тя е необходима и ценна и за трите страни - за участниците, които реализират своите умения, за нас като компания, защото успяваме да разширим своите житейски хоризонти, гледайки на света под друг ъгъл, както и за обществото като цяло, защото тези хора се включват активно в пазара на труда и се превръщат в данъкоплатци. Освен това програмата дава силен стимул за позитивна промяна ситуацията за хората с увреждания в България. Щастлив съм от интереса на други компании към Open Mind и се надявам те да се вдъхновят“, заяви Шулстъд.

главният изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд

Главният изпълнителен директор на Теленор България Оле Бьорн Шулстъд представя третото издание на програмата OpenMind

Мениджъри и експерти от различни дирекции в Теленор България споделиха със свои колеги от заинтересовани компании опита си от участието в инициативата. Сред тези компании имаше представители на Coca-Cola HBS, Hewlett Packard Enterprise, Societe Generale, Stanton Chase, Американски колеж, Mentormate, Musala Soft, Technologica, Zagorka и други, като няои от тях вече разработват подобни програми.

На практика инициативата Open Mind дава възможност на хора с увреждания да повишат квалификацията и конкурентоспособността си, като работят в компанията на позиция, отговаряща на знанията и уменията им. Тримата участници в третото издание на програмата ще се присъединят към звената „Клиентски жалби“, „Обслужване на клиенти“ и „Устойчиво развитие“. Те ще работят по конкретен проект за период от две години, като телекомът им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. След приключване на този двугодишен срок участниците ще получат възможност да останат на постоянна работа в компанията или ще бъдат подкрепени за професионална реализация извън нея. В първото издание на инициативата през 2015 г. в оператора започнаха работа петима участници, които са работили в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“, а през 2016 г. са назначени още петима служители, които са се присъединили към екипите на „Човешки ресурси“, „Грижа за клиента“ и „Маркетинг“.

На постоянна позиция в „Теленор България“ вече са трима човека от „първата вълна“, а четирима от втората вълна продължават участието си, заяви главният директор „Човешки ресурси“ на оператора Брад Библоу. „На базата на опита от първите 2 години мога да заявя, че хората с увреждания демонстрират истинско желание да са част от трудовия пазар в България. Те са добре квалифицирани, имат умения и компетентности и са изключително мотивирани. Просто се нуждаят от равна възможност да демонстрират на практика тсвоите умения и знания“, допълни Библоу.

„Пожелавам успешен старт на тазгодишната програма и на участниците в нея. Щастлив съм, че имам принос към Open Mind - преди старта на програмата преди повече от 3 години Теленор се допита до мен как да адаптира сградата си, коментира Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания“. - Според мен в програмата OpenMind става дума за хуманна отговорност. Европа изпитва нужда от повече работна ръка, но често загърбва огромния потенциал на хората с увреждания.“ Според него новите средства за комуникации като смартфоните, таблетите и компютрите увеличават неимоверно възможностите на хората с увреждания както в ежедневието им, така и в работата им. „Затова смятам, че телекомите са мястото, където тези хора биха могли да намерят своята естествена среда за реализация. Надявам се другите компании ще почерпят опит от Теленор и ще въведат свои програми“, допълни той.

OpenMind си поставя глобални цели, като имаме сходни програми в няколко страни, в които оперира Telenor - в Швеция, Пакистан, Индия и България. Но групата има оператори в общо 12 държави освен Норвегия, така че ни предстои още много работа, коментира Ингирд Ииме, директор на програма OpenMind в Telenor Group, самата тя започнала като участник в първото издание на инициативата през 1996 г.

Изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, ръководителят на програмата Open Mind в Telenor Group Ингрид Ииме и главният изпълнителен директор на Теленор България Оле-Бьорн Шулстъд на събитието за откриване на третото годишно издания на програмата на Теленор за заетост на хора с увреждания Оpen Mind в София. Снимка: TelenorСлайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати