Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | Новини
01 ное
2017
 
 

Стартира пето издание на проекта “Гордея се с труда на моите родители”

Над 600 деца ще се запознаят отблизо с професии на своите родители

3055 прочитания

В седмицата на народните будители над 600 деца на възраст между 7 и 14 години ще прекарат един работен ден в компаниите на своите родителите. Запознаването отблизо с професиите им е част от проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Инициативата на отворени врати се провежда за пета поредна година, като организаторите в компаниите, участници в проекта, са подготвили разнообразни интерактивни игри, забавления и практически задачи, чрез които децата да разберат повече за същността на професиите.

Тази година в инициативата са се включили 23 компании от различни индустрии – от минното дело, електропроизводството и газоразпространението, до леката промишленост, търговията, медиите, ИТ сектора, телекомуникациите, банковото дело, фармацията, социалните дейности, логистиката и креативната индустрия.

“Сред основните цели на проекта е да покажем на децата, че трудът е ценност и потребност и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. Така се създава една съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания”, обясняват от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

От организацията споделят, че пет години след старта на първите посещения вече има конкретни примери за деца, които са избрали бъдещата си професия именно по време на проекта.

Тазгодишното издание на инициативата ще завърши с третия “Детски базар на професиите”, който ще се състои на 24 и 25 ноември в научен център “Музейко”. Тогава деца и родители ще могат да се срещнат с професионалисти от различни сфери и ще разгледат щандовете на компании от разнообразни сектори. Благодарение на инсталации, макети, 3D принтери, забавни задачи, викторини, демонстрации, книжки, брошури и други материали, те ще се докоснат до същността на професиите, добавят организаторите. Официален партньор на "Гордея се с труда на моите родители" е фондация Bcause.

Сред компаниите участници тази година са редица ИКТ компании като “ТехноЛогика”, Chaos Group, Мобилтел, Melexis, индустриални гиганти като „Асарел Медет”, “Софарма”, “Солвей Соди”, „ФЕСТО Производство”, “Овергаз мрежи” и др. Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати