Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Профил
Въпроси
Мария Атанасова, глобален бизнес партньор „Човешки капитал“ в Progress

Мария Атанасова, глобален бизнес партньор „Човешки капитал“ в Progress

Progress

През месец септември, лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) е Мария Атанасова, глобален бизнес партньор „Човешки капитал“ в софтуерната компания Progress.

Мария Атанасова става част от HR екипа на Telerik през 2010 г. В отговор на бързия растеж на компанията и динамично променящата се софтуерна индустрия, кариерния път на Мария преминава през различни роли в областта на човешките ресурси.

След като Progress придобива Telerik през 2014 г., Мария поема ролята на глобален HR бизнес партньор. На тази позиция Мария отговаря за стратегическото развитие на човешкия капитал на инженерните екипи на Progress в световен мащаб. Тя има богат опит в пълния спектър на управление на човешките ресурси - подбор, назначаване и задържане на кадри, както и подобряване на ключови за компанията процеси, свързани с обучението и развитието на служителите, компенсацията и допълнителните придобивки.

През последната една година Мария се фокусира върху оценяване на талантите, планиране приемствеността на ключови в компанията роли и развитие на лидерските умения на служители, заемащи ръководни позиции. Мария има бакалавърска степен по управление на човешките ресурси от Американския университет в България.

Рецептата й за успех, която тя следва при всяка HR програма или процес, е: „иницииран от HR и валидиран от служителите“.

Progress е глобален лидер в разработката на приложения, които са двигателят зад дигиталната трансформация, от която компаниите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване, отговарящо на динамично развиващите се пазари днес. Със своите уеб и мобилни решения и решения за данни за локални (on-premise) и базирани в „облака“ среди, Progress помага на стартиращи организации и водещи компании от целия свят да трансформират своя бизнес.

В България компанията стъпи през декември 2014 г., след като придоби водещата българска софтуерна компания Telerik. Звеното в София е най-големият офис на Progress в глобален мащаб и се превърна в ключов иновационен център и стратегически двигател за успеха на компанията. От края на 2014 г. досега броят на служителите в София се е увеличил с над 10%.

Компанията продължава да развива изключително успешната безплатна образователна инициатива Telerik Academy by Progress, предлагаща обучения по софтуерно инженерство, дигитални технологии и дигитален маркетинг.

ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Мартин Кулов, председател на Асоциацията на софтуерните инженери

През месец февруари гост в рубриката HR of the Month е Мартин Кулов, председател на Асоциацията на софтуерните инженери. Инициативата се организира...

Дарина Пенева, управляващ директор на Stanton Chase Sofia

През месец септември „ЧР на месеца“ гостува в офиса на Stanton Chase Sofia (Стантън Чейс София). Лице на „ЧР на месеца“ е...

Вяра Николова, мениджър Човешки ресурси в Софика Груп за България и Македония

Вяра Николова e мениджър човешки ресурси в Софика Груп за България и Македония. Вяра стартира кариерата си в областта на човешките ресурси през 2004...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати