Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Профил
Въпроси
Екатерина Караризова, HR Business Partner Central functions GSC в Schneider Electric

Екатерина Караризова, HR Business Partner Central functions GSC в Schneider Electric

Лице на инициативата HR of the Month е Екатерина Караризова, която доскоро беше ръководител „Човешки ресурси“ в „Шнайдер Електрик България“ и понастоящем работи на ръководната позиция бизнес партньор човешки ресурси на стратегическите функции в глобалната верига за доставки (HR Business Partner Central functions GSC) в централата на Schneider Electric в Париж и отговаря за набирането на висши ръководни кадри в глобално отношение.

HR of the Month се организира от HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld България.

Екатерина Караризова е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност “Френска филология”. Асоцииран член е на CIPD (Charted Institute of Personnel and Development, UK) от 2006 г.

Свързва професионалното си развитие с Schneider Electric през 1997. След 5 години работа като мениджър „Маркетингови комуникации“ за „Шнайдер Електрик България“, през 2003 г. преориентира кариерата си към сферата на управление на човешкия потенциал и отговаря за търговските офиси на компанията за България, Македония, Албания и Косово. От 2011 г. поема отговорността за управление и развитие на хората в завода на компанията в Пловдив, който е най-голямата производствена единица на Schneider Electric в Европа.

Schneider Electric присъства в България от 1990 г. чрез марките Merlin Gerin и Telemechanique, които през 1993 г. се сливат в едно търговско представителство, а през 1998 г. Schneider Electric основава свое дъщерно дружество в София – Шнайдер Електрик България ЕООД.

През 1999 г. се извършва успешна приватизационна сделка, като се закупува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица.

През 2007 г. компанията открива нов завод в гр. Пловдив, където са преместени поточните линии и производството от Перущица. Oколо 60% от компонентите, използвани в производството на автоматичните прекъсвачи, се изработват и доставят от местни доставчици.

ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Диана Минкова, мениджър Подбор в Luxoft

През месец юни лице на инициативата на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld България "HR of the Month" е Диана Минкова, ръководител...

Владимир Николов, старши мениджър Човешки ресурси на C3i Europe

C3i е сравнително млада компания. Основана е преди 15 години в САЩ. Централата й се намира в Мористаун, а в Денвър е първият оперативен център. В...

Диана Стоева, мениджър Човешки ресурси в Microsoft България, Македония, Албания, Босна, Кипър и Малта

Вие сте с юнското издание от поредицата видеонтервюта „HR на месеца“ - съвместна инициатива на специализираната платформа за експерти в...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати