Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България

Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България

Движението StoosNetwork

През месец юли инициативата на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld България "HR of the Month" представят STOOS Network България - сдружение с нестопанска цел за иновативен мениджмънт, клон на международната мрежа за иновативен мениджмънт STOOS Network. Основна цел на сдружението е откриване, споделяне, адаптиране и насърчаване използването на иновативни управленски подходи за изграждане на ефективна и балансирана организационна среда.

През януари 2012 в планинското швейцарско селце Stoos се събират 21 водещи лидери с иновативно мислене, автори на новаторски книги по мениджмънт, визионери от 4 континента. Целта им е да обсъдят настъпилите през последните години глобални революционни промени в бизнес средата, новото явление хипер-конкуренция и начините по които трябва да бъдат управлявани компаниите в днешно време, за да са в крак с тези промени.

Така се ражда световното движение STOOS и мрежата от съмишленици StoosNetwork за ново мислене в мениджмънта и за иновативни управленски практики.

Таня Бояджиева е инициатор на официалното основаване на клона (сателита) на движението Stoos в България, който е вторият за Източна Европа след Полша.

Павел Пенчев е прокурист на “Еконт Експрес” ООД – лицензиран оператор на пощенски и куриерски услуги, парични преводи, който е привърженик на идеята за промяна в стила на управление и въвел на практика в куриерската компания нео-мениджмънта.

Таня Бояджиева притежава завиден опит в управленското консултиране, най-вече в областта на управление на хората в организациите. Тя съчетава богат практически опит с дълбоки теоретични познания, като непрекъснато следи новостите в управлението на човешкия капитал. Работила е по множество проекти от частния и публичния сектори  в България и на Балканите. Сред клиентите й са банки, производствени предприятия, фирми в областта на телекомуникациите, застраховането, транспорт и логистика и много други. Опитът й включва пет години като мениджър „Консултантски услуги по човешкия капитал“ в Делойт България, четири години  е управлявала консултантския отдел и HR функцията на  Ernst & Young България  и шест години е била съдружник по проекти по човешки капитал към консултантската компания NEWi. В момента е управляващ директор на ТАБ ЕООД. Таня е хоноруван преподавател по управление на човешки ресурси към две магистърски програми – в СУ „Климент Охридски” и в Нов Български Университет. Също така е сертифициран консултант към Института по управленско консултиране в Лондон съгласно стандартите на Международната федерация за управленско консултиране.
Тя е основател и първи председател на Българската асоциация по управление и развитие на човешките ресурси. Също така е била член на борда на Европейската асоциация по управление на персонала (2005-2007), член на борда на Българска асоциация на управленските консултантски организации (1998–2003) и председател на Комитета по персонала към Българска Интернационална Бизнес Асоциация (БИБА), понастоящем Конфедерация на Работодателите и индустриалците в България (КРИБ) от 1996 до 2001 година.

Павел Пенчев е прокурист на “Еконт транс” АД – национално представена във всички български градове и гранични пунктове транспортна компания, оперираща на вътрешния и международен транспортен пазар от 1993 година. Управител е и на “Econt4You” SRL, лицензиран оператор на куриерски услуги за Румъния. Компанията оперира на румънския пазар от 2008 г., развивайки както вътрешни услуги, така и доставки между България и Румъния. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на българските куриерски оператори (АБКО).

HR на месеца: Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Ясмина Зейнилагич, HR мениджър на Playtech Bulgaria

През месец юли HR на месеца - съвместна поредица на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на Computerworld.bg, гост е Ясмина Зейнилагич, магистър по...

Стела Димитрова, мениджър Човешки ресурси в Атос България

Стела Димитрова е мениджър “Човешки ресурси” в “Атос България” от 2 години, а преди това има 6-годишен опит в областта на...

Добромира Манасиева, директор Човешки ресурси на VIVACOM

Добромира Манасиева е директор "Човешки ресурси" на VIVACOM от април 2012 година. Преди това три години заема длъжността старши мениджър...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати