Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България

Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България

Движението StoosNetwork

През месец юли инициативата на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на в. Computerworld България "HR of the Month" представят STOOS Network България - сдружение с нестопанска цел за иновативен мениджмънт, клон на международната мрежа за иновативен мениджмънт STOOS Network. Основна цел на сдружението е откриване, споделяне, адаптиране и насърчаване използването на иновативни управленски подходи за изграждане на ефективна и балансирана организационна среда.

През януари 2012 в планинското швейцарско селце Stoos се събират 21 водещи лидери с иновативно мислене, автори на новаторски книги по мениджмънт, визионери от 4 континента. Целта им е да обсъдят настъпилите през последните години глобални революционни промени в бизнес средата, новото явление хипер-конкуренция и начините по които трябва да бъдат управлявани компаниите в днешно време, за да са в крак с тези промени.

Така се ражда световното движение STOOS и мрежата от съмишленици StoosNetwork за ново мислене в мениджмънта и за иновативни управленски практики.

Таня Бояджиева е инициатор на официалното основаване на клона (сателита) на движението Stoos в България, който е вторият за Източна Европа след Полша.

Павел Пенчев е прокурист на “Еконт Експрес” ООД – лицензиран оператор на пощенски и куриерски услуги, парични преводи, който е привърженик на идеята за промяна в стила на управление и въвел на практика в куриерската компания нео-мениджмънта.

Таня Бояджиева притежава завиден опит в управленското консултиране, най-вече в областта на управление на хората в организациите. Тя съчетава богат практически опит с дълбоки теоретични познания, като непрекъснато следи новостите в управлението на човешкия капитал. Работила е по множество проекти от частния и публичния сектори  в България и на Балканите. Сред клиентите й са банки, производствени предприятия, фирми в областта на телекомуникациите, застраховането, транспорт и логистика и много други. Опитът й включва пет години като мениджър „Консултантски услуги по човешкия капитал“ в Делойт България, четири години  е управлявала консултантския отдел и HR функцията на  Ernst & Young България  и шест години е била съдружник по проекти по човешки капитал към консултантската компания NEWi. В момента е управляващ директор на ТАБ ЕООД. Таня е хоноруван преподавател по управление на човешки ресурси към две магистърски програми – в СУ „Климент Охридски” и в Нов Български Университет. Също така е сертифициран консултант към Института по управленско консултиране в Лондон съгласно стандартите на Международната федерация за управленско консултиране.
Тя е основател и първи председател на Българската асоциация по управление и развитие на човешките ресурси. Също така е била член на борда на Европейската асоциация по управление на персонала (2005-2007), член на борда на Българска асоциация на управленските консултантски организации (1998–2003) и председател на Комитета по персонала към Българска Интернационална Бизнес Асоциация (БИБА), понастоящем Конфедерация на Работодателите и индустриалците в България (КРИБ) от 1996 до 2001 година.

Павел Пенчев е прокурист на “Еконт транс” АД – национално представена във всички български градове и гранични пунктове транспортна компания, оперираща на вътрешния и международен транспортен пазар от 1993 година. Управител е и на “Econt4You” SRL, лицензиран оператор на куриерски услуги за Румъния. Компанията оперира на румънския пазар от 2008 г., развивайки както вътрешни услуги, така и доставки между България и Румъния. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на българските куриерски оператори (АБКО).

HR на месеца: Таня Бояджиева и Павел Пенчев, STOOS Network България
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
София Илиева, мениджър човешки ресурси в ScaleFocus

През месец април „HR of The Month“ - съвместна инициатива на блог-платформата за HR професионалисти и кариерната зона на в. Computerworld...

Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България

Весела Малинова е регионален мениджър "Човешки ресурси" за България на Nokia Siemens Networks. Тя ни гостува в ноемврийското издание на HR of the...

Зорница Янкова, ръководител Човешки ресурси на Hewlett-Packard България

През месец септември гост на "HR of the Month" - съвместна поредица на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на Computerworld.bg, е Зорница Янкова,...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати