Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Марина Найкова, оперативен мениджър в Easy Consult

Марина Найкова, оперативен мениджър в Easy Consult

През месец май поредицата ЧР на месеца – инициатива на HR Cafe Bulgaria и Кариерната зона на вестник Computerworld България, гостува в офиса на специализираната в областта на подбор на персонал и временна заетост компания Easy Consult ("Изи Консулт"). Лице на ЧР на месеца е Марина Найкова, оперативен мениджър на дружеството.

Марина има над 9 годишен опит в областта на човешките ресурси като водещ експерт в управлението на таланти – набиране, маркетинг, развитие, стратегически бизнес инициативи – развитие на партньорски взаимоотношения, статистически процесен контрол; развиване на работната сила и анализ, управление на човешките ресурси, работна среда и добри практики, подобряване на организацията, управление на проекти, оценяване работата и постиженията на персонала, комуникации, аутсорсинг на човешки ресурси и бизнес процеси и други функции, свързани с орзанизационно консултиране.

Марина отговаря за всички проекти, свързани с подбор на квалифициран персонал в компанията.

През последните шест години Марина е оглавявала отделите, занимаващи се с подбор на персонал в българските представителства на глобалните лидери CPL и Adecco, с фокус върху информационните технологии. Тя е ръководила всички проекти по набиране на персонал за външни клиенти, екипи, специализирани в подбора на ИТ персонал и е съблюдавала постигането на заложените цели. Отговаряла е също и за управлението на клиентската база и за разрастването на бизнеса на компаниите. Марина има и 3 годишен опит като мениджър „Обучения и квалификация“.

Марина има бакалавърска степен по Бизнес администрация от Weber State в Огдън, Юта, САЩ и същата степен по Бизнес администрация от Северозападния Бизнес Колеж в Чикаго, Илинойс, САЩ.

Според Найкова, най-съществената промяна на пазара на ИТ специалисти е преориентирането при подбора към хора с потенциал, докато предишни години с преференция се е гледало на кандидати с опит. Тя сподели и предимствата на временната заетост. Вижте видеото.

HR на месеца: Марина Найкова, оперативен мениджър в Easy Consult
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Диана Стоева, мениджър Човешки ресурси в Microsoft България, Македония, Албания, Босна, Кипър и Малта

Вие сте с юнското издание от поредицата видеонтервюта „HR на месеца“ - съвместна инициатива на специализираната платформа за експерти в...

Анита Станоева, ръководител Човешки ресурси на Софтуер АГ за България, Унгария, Словакия и Адриатическите страни

Анита Станоева пое управлението на персонала в българското представителство на немската ИТ компания Software AG през март 2007 г. Кариерата на ...

Светлана Вълева, директор Човешки потенциал и организационна култура, Зорница Паскалева, мениджър Привличане на таланти и Преслава Димитрова, мениджър Развитие на таланти в XS Software

Светлана Вълева (директор "Човешки потенциал и организационна култура"), Зорница Паскалева (мениджър "Привличане на таланти") и Преслава Димитрова...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати