Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България

Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България

Nokia Siemens Networks България

Весела Малинова е регионален мениджър "Човешки ресурси" за България на Nokia Siemens Networks. Тя ни гостува в ноемврийското издание на HR of the Month - част от съвместната поредица на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на Computerworld България.

Кариерата й в областта на човешките ресурси започва преди 5 години и е свързана изцяло с работата й в Nokia Siemens Networks. Преди това тя се е занимавала с научно-изследователска дейност в продължение на 10 години. Тя е химик по образование, завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Професионалният й път започва като преподавател по химия във Втора английска гимназия. По думите й, това е и първият й досег с човешките ресурси, защото един учител трябва да бъде освен добър психолог, и ефективен мениджър на ръководения от него екип – в случая на екипа от ученици. Преподавателската дейност дава добър старт на Весела и тя започва работа в Българската академия на науките. Печели стипендия и заминава по програма на Организацията на Обединените Нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) в Прага, Чехия. Там прекарва около година и се прехвърля в Техническия университет в Лозана, Швейцария. Паралелно с подготовката на дисертацията, там тя се занимава и с преподаване. Въпреки че владее английски и немски езици, за Весела най-голямото предизвикателство по онова време се оказва необходимостта да научи на перфектно ниво и френски език за много кратко време.

След завършването й, тя се завръща в България със съпруга си. Започва работа на асистентска позиция в Siemens, а това съвпада с периода, в който се обявява сливането на Nokia и телекомуникационния бизнес на Siemens. Сформира се новата Nokia Siemens Networks. Тогава Весела поема поста HR мениджър на новото обединение. Успява бързо да навлезе в средата, черпейки опит от колеги и ментори. Сертифицира се към The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) по програмата Personal Practice и продължава да учи в тази сфера. “Нашите служители и линейните мениджъри ме вдъхновяват да продължавам с развитието си”, твърди Весела Малинова.

HR на месеца: Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Стела Димитрова, мениджър Човешки ресурси в Атос България

Стела Димитрова е мениджър “Човешки ресурси” в “Атос България” от 2 години, а преди това има 6-годишен опит в областта на...

Мария Макулева, HR в Infragistics Bulgaria

Мария Макулева, HR специалист в Infragistics Bulgaria, работи в сферата на човешките ресурси към ИТ сектора вече 6 години. Започнала кариерата си...

Диана Стоева, мениджър Човешки ресурси в Microsoft България, Македония, Албания, Босна, Кипър и Малта

Вие сте с юнското издание от поредицата видеонтервюта „HR на месеца“ - съвместна инициатива на специализираната платформа за експерти в...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати