Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България

Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България

Nokia Siemens Networks България

Весела Малинова е регионален мениджър "Човешки ресурси" за България на Nokia Siemens Networks. Тя ни гостува в ноемврийското издание на HR of the Month - част от съвместната поредица на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на Computerworld България.

Кариерата й в областта на човешките ресурси започва преди 5 години и е свързана изцяло с работата й в Nokia Siemens Networks. Преди това тя се е занимавала с научно-изследователска дейност в продължение на 10 години. Тя е химик по образование, завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Професионалният й път започва като преподавател по химия във Втора английска гимназия. По думите й, това е и първият й досег с човешките ресурси, защото един учител трябва да бъде освен добър психолог, и ефективен мениджър на ръководения от него екип – в случая на екипа от ученици. Преподавателската дейност дава добър старт на Весела и тя започва работа в Българската академия на науките. Печели стипендия и заминава по програма на Организацията на Обединените Нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) в Прага, Чехия. Там прекарва около година и се прехвърля в Техническия университет в Лозана, Швейцария. Паралелно с подготовката на дисертацията, там тя се занимава и с преподаване. Въпреки че владее английски и немски езици, за Весела най-голямото предизвикателство по онова време се оказва необходимостта да научи на перфектно ниво и френски език за много кратко време.

След завършването й, тя се завръща в България със съпруга си. Започва работа на асистентска позиция в Siemens, а това съвпада с периода, в който се обявява сливането на Nokia и телекомуникационния бизнес на Siemens. Сформира се новата Nokia Siemens Networks. Тогава Весела поема поста HR мениджър на новото обединение. Успява бързо да навлезе в средата, черпейки опит от колеги и ментори. Сертифицира се към The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) по програмата Personal Practice и продължава да учи в тази сфера. “Нашите служители и линейните мениджъри ме вдъхновяват да продължавам с развитието си”, твърди Весела Малинова.

HR на месеца: Весела Малинова, регионален HR мениджър за Nokia Siemens Networks България
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Ясмина Зейнилагич, HR мениджър на Playtech Bulgaria

През месец юли HR на месеца - съвместна поредица на HR Cafe Bulgaria и кариерната зона на Computerworld.bg, гост е Ясмина Зейнилагич, магистър по...

Калин Стоянов, ръководител отдел Човешки ресурси и личен състав в Борика-Банксервиз

През летния месец юли екипът на “HR of the Month” – HR Café Bulgaria и Кариерната зона на в. Computerworld България,...

София Илиева, мениджър човешки ресурси в ScaleFocus

През месец април „HR of The Month“ - съвместна инициатива на блог-платформата за HR професионалисти и кариерната зона на в. Computerworld...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати