Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Кариерна зона | HR на месеца
Мирослав Долапчиев и Лидия Викулова, IBS Bulgaria

Мирослав Долапчиев и Лидия Викулова, IBS Bulgaria

Темата на февруарското издание на HR of the Month е „Как социалният софтуер за бизнеса помага на служителите да бъдат по-ефективни”. Поредицата видеоинтервюта се организира от специализираната платформа за експерти в сферата на човешките ресурси HR Cafe България и Кариерната зона на вестник Computerworld България.

Гости на рубриката са Мирослав Долапчиев, управляващ съдружник на българската софтуерна компания Ай Би Ес България (IBS) и Лидия Викулова, специалист по електронен маркетинг в IBS. Като Premier бизнес партньор на IBM, IBS предлага цялото портфолио на решенията за офис продуктивност, сътрудничество и комуникации от Lotus Software.

Мирослав Долапчиев работи с решенията на IBM за комуникации и работа в екип от 1999 г. Присъединява се към IBS като мениджър на отдел Lotus услуги, който ръководи и до днес. Сертифициран е като Certified Lotus Professional от 2001 г.

Лидия Викулова е специалист в областта на социалния софтуер за бизнеса и електронния маркетинг. Има широки познания и опит с уеб 2.0 инструментите и може да се определи като Social Software and Collaboration guru.

IBS успешно внедри и вече близo две години използва корпоративна социална мрежа за бизнеса. Тя се интегририра с вече изградената в организацията комуникационна среда и я допълва със съвременни Уеб 2.0 услуги като уики, блогове, дейности, бързи връзки, общности, профили, файлове, тагове, форуми и др. Всички те помагат на служителите на IBS да комуникират по-ефективно, да споделят знание и опит, да управляват съдържание и проекти, да работят интерактивно. Именно с проекта за внедряването и успешното използване на корпоративна социална мрежа за бизнеса, която оптимизира целия процес на вътрешнофирмена комуникация – Lotus Connections, IBS получи награда от конкурса за ефективни вътрешни комуникации - Grapevine awards 2010 в категория „Онлайн медия”.

HR на месеца: Мирослав Долапчиев и Лидия Викулова, IBS Bulgaria
ICON ICON Tweet it! ICON
Още от HR на месеца
Карън Харисън, blizoo

Родена в Ирландия, Карън Харисън има сериозен опит на различни управленски постове в различни държави. Дълго време тя работи и живее в Индонезия, а...

Владимир Николов, старши мениджър Човешки ресурси на C3i Europe

C3i е сравнително млада компания. Основана е преди 15 години в САЩ. Централата й се намира в Мористаун, а в Денвър е първият оперативен център. В...

Мария Макулева, HR в Infragistics Bulgaria

Мария Макулева, HR специалист в Infragistics Bulgaria, работи в сферата на човешките ресурси към ИТ сектора вече 6 години. Започнала кариерата си...


Слайдшоу

HR на месеца

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA

“ Петя Костова, старши бизнес партньор „Човешки ресурси“ VMware за България и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („ЧР на месеца“) през февруари. Инициативата се... ” вижте още »

IT сертификати