“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  ариерна зона | —ъвети
15 мар
2010
 
 

Microsoft и HP помагат на бюджетите за »“ обучение в училищата от развиващите се пазари

10829 прочитани€
Microsoft и Hewlett-Packard помагат на училищата на развиващите се пазари да използват по-ефективно бюджетите си за информационни технологии с нова система, ко€то е проектирана да увеличи достъпа на учениците до компютри и да допринесе в повишаването на т€хната компютърна грамотност.

—набдено с Windows MultiPoint Server 2010, решението HP MultiSeat Computing Solution е създадено за училищата в страните с развиващи се пазари, които н€мат средства за купуването на компютър за всеки възпитаник или дори за вс€ко м€сто в компютърните кабинети, об€сн€ва ƒжеймс ѕак, мениджър в √рупата за персонални системи (Personal Systems Group) на HP. –ешението е съставено от един компютър, свързан с до 10 клиента чрез USB 2.0 връзка. ¬секи клиент е оборудван с връзки за монитор, клавиатура и мишка, но н€ма собствен процесор. ÷€лата процесорна работа се поема от компютъра, който играе рол€та на сървър и всеки клиент достъпва отделна инстанци€ на Windows 7, ко€то може да бъде централно администрирана.

—истемата е проектирана така, че училищата да могат да осигур€т достъп до компютри на два пъти повече ученици със същите пари, с които биха осигурили компютри за определен брой възпитаници, според ѕак. ÷ената за един потребител е около $300 при положение, че конфигураци€та покрива от пет до десет места.

“ехнологи€та зад MultiSeat Computing Solution не е нова. Ќапример от Ncomputing от много време предлагат подобна система, базирана на клиента U-Series на компани€та, който също използва USB връзка за свързването на множество клиенти с един сървър. Ќо HP е един от най-големите производители на PC в јзи€ и има огромна маркетингова сила и агресивни продажби.

MultiSeat Computing Solution system и Windows MultiPoint Server 2010 вече са внедрени в две училища в »ндонези€, а понасто€щем текат тествани€ в други учебни заведени€ в тази страна, както и във ‘илипините и “айланд, сподел€  амил ћазо, директор „Ѕизнес развитие" в Unlimited Potential Group на Microsoft в јзи€.

–ешението на HP идва в две конфигурации - една с компютър, който с предназначен за максимум пет потребители и друга за 10 места. Ѕазовата система включва процесор Intel Core 2 Duo, 2GB RAM и твърд диск от 320GB, както и до пет клиента. ѕо-мощната верси€ има процесор Core 2 Quad, 6GB RAM и твърд диск с капацитет от 500GB, заедно с до 10 клиента.

IDG News Service (—ингапур)


—лайдшоу

HR на месеца

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

ѕет€  остова, старши бизнес партньор Д„овешки ресурсиУ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA

“ ѕет€  остова, старши бизнес партньор „„овешки ресурси“ VMware за Ѕългари€ и за регион EMEA, е лице на рубриката HR of the Month („„– на месеца“) през февруари. »нициативата се... ” вижте още »

IT сертификати