Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Образование
11 май
2012
 
 

БСК стартира серия обучения за бизнеса

Курсовете са с изцяло практическа насоченост и целят да подпомогнат мениджърите при овладяването на нови знания, които ще им създадат умения за по-доброто управление на техните компании
1297 прочитания

Българска стопанска камара и Школата по финанси и счетоводство „Бест Сълюшънс Тийм” стартират серия обучения, насочени към представителите на бизнеса. Курсовете са с изцяло практическа насоченост и целят да подпомогнат мениджърите при овладяването на нови знания, които ще им създадат умения за по-доброто управление на техните компании. Първите два модула са предвидени за средата на месец юни и ще се проведат във формат на еднодневни обучения.

На 12 юни 2012 г. стартира обучение „Финансовите отчети на фирмата през призмата на мениджъра”. Курсът е съобразен с потребността мениджърът да разбира и правилно да интерпретира информацията във финансовите отчети. Участниците в обучението ще се научат как да четат счетоводните показатели за активи, пасиви, собствен капитал, приходи, разходи, печалби и загуби, и връзката им с финансовия резултат. Освен това, ще могат да се ориентират на какво се дължи разликата между счетоводната печалба/загуба (отчет за приходите и разходите) и паричните наличности (отчет за паричните потоци); ще могат да управляват данъчните задължения на фирмата чрез разбиране на връзката между счетоводната и данъчната печалба. Тренерите ще им покажат как да използват информацията от финансовите отчети за анализ на ликвидността, дългосрочната задлъжнялост и платежоспособност, рентабилността и др.

Курсът „Как да изготвим и контролираме изпълнението на бюджета?” е предвиден за 14 юни 2012 г. Направлявани от лектора, участниците в предлаганото практическо обучение ще съставят главен (статичен) и гъвкав бюджет на конкретно предприятие, ще определят и анализират отклоненията. Целта е курсистите да разберат каква е ролята на финансовата структура на предприятието и делегираните правомощия на мениджърите при съставянето на бюджета; методиката за съставяне на бюджет и спецификите при нейното приложение в практиката; използването на бюджета като инструмент за вътрешнофирмения контрол; как се определят и интерпретират отклоненията между бюджетните и фактическите показатели.

И двата курса са предназначени за мениджъри на различни управленски нива в предприятия от всички сектори на икономиката, собственици и управители на малки и средни предприятия, както и за онези, които използват финансово-счетоводна информация при вземането на  управленски решения.

Повече информация за програмата на курсовете можете да откриете в интернет сайтовете на БСК и на Школата по финанси и счетоводство „Бест Сълюшънс Тийм”.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас