Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Образование
05 дек
2016
 
 

Шнайдер Електрик дари оборудване на Техническия университет – Варна

5129 прочитания

Оборудване на стойност над 30 хил. лв. получи учебната лаборатория в катедра „Електроснабдяване и електрообзавеж­дане” („ЕСЕО”) към Техническия университет – Варна. То е предоставено като дарение от Шнайдер Електрик (Schneider Electric) и в него влизат образци от най-новата продуктова гама на компанията.

От Шнайдер Електрик допълват, че лабораторията вече разполага с цялостна система за енергиен мониторинг, както и Център за диспечерско управление и енергиен мениджмънт. Благодарение на модерната техника всички студенти, докторанти и преподаватели ще могат да извършват научни разработки в областта на енергийната ефективност и да повишават квалификацията си, обясняват от компанията.

„Предоставяйки оборудване на ТУ-Варна, ние инвестираме в бъдещето на студентите – каза по повод дарението Николай Найденов, търговски директор направление „Проекти и крайни клиенти” в Шнайдер Електрик. – Чрез възможността да работят с последно поколение апарати, хардуер и софтуер, те ще могат учейки се да използват системите за енергиен мениджмънт, което ги прави по-конкурентоспособни на трудовия пазар.“

От Шнайдер Електрик допълват още, че реновираната лаборатория ще помага на студенти и докторанти да прилагат наученото в областта на енергийния мениджмънт като: създаване на методи и средства за икономия на електрическа енергия; повишаване надеждността на електроснабдяването; изграждане на интелигентни системи за наблюдение и контрол; разработване на ефективни постановки за автоматизирано управление; решаване на оптимизационни задачи в електроенергетиката.

Извършеното обновление обединява съществуващите лабораторни стендове в лабораторията „Електроснабдяване“ в система за мониторинг и контрол. Основен функционален елемент на този център е PowerSCADA-система, която ще обедини основните енергийни звена на ТУ-Варна в една единна платформа за наблюдение, контрол и управление на различни енергетични процеси.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас