Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Образование
20 ное
2015
 
 

Теленор финансира проекти в 2 училища – в Копривщица и във Варна

СОУ „Любен Каравелов“ в Копривщица и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна са победителите в конкурса на Теленор „Дигитална класна стая“
5490 прочитания

Теленор ще предостави почти 190 хиляди лева на победителите в организирания от телекома конкурс „Дигитална класна стая“. С тези пари ще бъдат финансирани проектите за модернизация на СОУ „Любен Каравелов“ в Копривщица и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна, обяви на официална церемония главният изпълнителен директор на Теленор Стайн-Ерик Велан.

В рамките на инициативата Теленор ще даде 99 200 лева на СОУ „Любен Каравелов“ за закупуване на 120 таблета, 10 устройства einstein™ LabMate и сензори за кабинетите по природни науки, както и за изграждане на мрежова инфраструктура в коприщенското училище. Всички учители и ученици ще имат възможност свободно да използват новото технологично оборудване за улесняване на учебния процес, заяви Бойка Дюлгярова, директор на училището. LabMate е образователен инструмент, който е подходящ за училища, снабдени с таблети или компютри. Той превръща всеки таблет в безжична научна лаборатория благодарение на вградените сензори за натиск, ултравиолетови лъчи, светлина, температура, пулс и влажност.

Операторът дава и 89 967 лева за реализацията на другия печеливш проект, разработен от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. С тази сума актовата зала на училището ще бъде оборудвана с интерактивна дъска, 6 мултитъч маси с интуитивен сензорен интерфейс и виртуални клавиатури, които позволяват едновременна работа на до 24 ученици. „Новата мултифункционална виртуална зала ще позволи прилагането на интердисциплинарен подход и проектно-базирано обучение по природни науки, математика и интернет технологии“, коментира Павлин Петков, директор на гимназията.

Операторът дава и близо 90 хиляди лева за реализацията на другия печеливш проект, разработен от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“.

Инициативата „Дигитална класна стая“ е част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. През март 2015 г., компанията реализира пилотен проект за модернизирането на „Центъра за лидери“ в столичното 19 СОУ „Елин Пелин“, за което дари 107 000 лв.

„Новите технологии променят живота ни всекидневно, но за съжаление не успяват да навлязат толкова бързо в една от най-важните сфери – образованието. Основен приоритет в стратегията ни за корпоративна отговорност е да променим това. В тази връзка бих искал да отбележа, че конкурсът „Дигитална класна стая“ е дългосрочен ангажимент на компанията и ще продължим да подкрепяме модернизацията на учебната среда в българските училища и занапред“, заяви шефът на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас