Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Образование
30 юни
2015
 
 

1400 ученици обучени в Академията на Телерик през 2014-2015 г.

Един от основателите на Telerik - Васил Терзиев, е категоричен, че програмирането трябва да бъде едно от основните умения, което децата усвояват още от началното училище.
4417 прочитания

Над 1400 ученици от цяла България са се обучавали в безплатната образователна инициатива „Академия на Телерик“ през учебната 2014-2015 г. Над една трета от тях са деца на възраст от 10 до 13 г. и посещават школите на „Детската академия на Телерик“ в София и в още 12 града в страната, съобщиха от софтуерната компания, Telerik: а Progress Company.

1400 ученици са преминали ИТ обучения през Академията на Телерик в периода октомври 2014 г.-юни 2015 г.

„От 2011 г., когато стартирахме курсове по програмиране за ученици от 4-ти клас нагоре, всяка година сме впечатлени от това колко много умения успяват да придобият децата само за девет месеца. И с всяка изминала година все повече се убеждаваме, че програмирането трябва да бъде едно от основните умения, което децата усвояват още от началното училище. Както всички чужди езици – френски, испански, немски – и програмирането е ключов език днес, а дори и с още по-широко приложение в бизнеса. Много се радваме на интереса към нашата инициатива и нямаме търпение да започне новата година през септември“, коментира Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress.

През октомври 2014 г. в „Детската академия на Телерик“ бяха приети над 400 деца в 19 школи в България. В рамките на обучението те се запознаха с основите на алгоритмичното програмиране, участваха в пет тренировъчни състезания по информатика и се научиха да създават несложни компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript. Над 50% от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в групите D и E за учебната 2014-2015 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик“.

Курсовете на „Училищната академия на Телерик“ посетиха около 350 ученици на възраст от 14 до 19 г., а допълнително над 490 участници се включиха в тях онлайн. Програмата е за обучение по разработка на игри, мобилни и уеб приложения, през настоящата учебна година.

Безплатните обучения на „Алго академията на Телерик“, която подготвя ученици за Националната олимпиада по информатика, посетиха над 200 ученици от цялата страна. Те се запознаха с най-важните алгоритми в програмирането и участваха в тренировъчни състезания по информатика. Традиционно редовни участници в „Алго академията на Телерик“ са шампионите на България от националните и международни състезания по информатика.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас