Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Образование
18 сеп
2018
 
 

Viber и Khan Academy със съвместен проект за популяризиране на безплатното образование

За целта комуникационното приложение ще осигури на образователната платформа специално създадени чат бот, общност и стикери
1334 прочитания

С началото на новата учебна година, 17-ти септември, Viber и “Образование без раници”, организацията, която стои зад българската версия на най-мащабния безплатен общообразователен портал в света - Кан Академия (Khan Academy), обявиха, че започват сътрудничество с цел да дадат достъп до знания на възможно най-много хора. За целта комуникационното приложение ще осигури на образователната платформа специално създадени чат бот, общност (community) и стикери.

Качественото образование е приоритетен въпрос за нашето общество. Вярваме, че благодарение на новите технологии, които младите използват с лекота, ще направим ученето не само по-интересно, но и по-достъпно и ще накараме учителите и учениците да заговорят на един език, като едновременно с това се забавляват в чата”, споделя Атанас Райков, директор бизнес развитие на Viber за Източна Европа и Близкия изток.

Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно - всеки може да научи всичко!” Партньорството с Viber ще помогне това послание да достигне до повече хора и повече деца и младежи да повярват в своите възможности. С Кан Академия, както и с новите ни Viber приложения, ученето може да бъде навсякъде, може да бъде забавно и най-вече - достъпно за всеки”, коментира от своя страна Розалина Лъскова, изпълнителен директор на сдружение “Образование без раници”.

За да подпомогне популярността на глобалния образователен сайт в България, Viber предоставя безплатен достъп до новия стикер пакет на Кан Академия. Героите и аватарите на обучителната платформа оживяват в чата, за да направят ученето и споделянето на знания още по-атрактивно, не само за учители и ученици, но и за всички, които обичат да се изразяват образно и цветно.

Потребителите на Viber ще могат да се абонират и за чатбота на Кан Академия, в който ще намерят вдъхновение с интересни факти от света на знанието, както и игри - предизвикателства на различни теми, с които да научат нови неща, да печелят точки и да се състезават с приятели.

Кан Академия стартира и свое Viber Community, насоченo специално към всички учители - иноватори. Последователите му ще имат достъп до всички новости около Кан Академия и други наложени безплатни образователни приложения. В общността ще се инициират още дискусии около използването на технологии и иновации в учебния процес, ще се споделят интересни обучения и събития.

 

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас