Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество | Първи стъпки и финансиране
11 апр
2017
 
 

AI доминира в бизнесите в програмата Start Path Global на Mastercard

До 23 април 2017 г. могат да се подават заявления за участие в тазгодишното издание на програмата.
3262 прочитания

Пет нови стартъпa са се включили в международната програма Start Path Global на Mastercard, която подкрепя иновативни стартиращи компании в напреднал етап на развитие. Програмата предоставя възможност за участие на стартъпи, които преосмислят банкирането и начините за плащане и са събрали значителни начални (seed) инвестиции и инвестиции в напреднала фаза Серия А. 

Три от пет стартъпа, присъединяващи се към настоящото издание на Start Path 2017, са фокусирани върху изкуствения интелект (artificial intelligence - AI). Използват го, за да анализират поведението на потребителите, да усъвършенстват ангажираността им в точките на продажба и клоновете на компаниите, както и да изчисляват данните за сметки и плащания, доставяйки разнообразни иновации в търговията на дребно. Другите два стартъпа са разработили решения, които разширяват достъпа на стоки на дребно за потребителите чрез иновации на мястото на продажба. 

Три от пет стартъпа, присъединяващи се към настоящото издание на Start Path 2017, са фокусирани върху изкуствения интелект.

Базираната в Лондон компания Divido осигурява на търговците на дребно и на кредиторите многоканална платфoрма, която позволява на потребителите да разсрочват разходите за големи покупки на вноски. Endor от Тел Авив е първата платформа с интелигентен софтуер, която позволява на бизнес потребителите да задават каквито и да е въпроси и да получат висококачествени резултати с несравнима точност и скорост за всеки домейн. Стартиращият бизнес Fluid AI комбинира изкуствен интелект и добавена реалност, за да помогне на банките и търговците на дребно да създадат следващо поколение от потребителско преживяване в клонове и магазини.  

В Start Path 2017 се включва и Regalii – компания, която работи с над 30 водещи банки и fintech приложения, за да предостави на потребителите иновативен начин за управление на инансите и плащане на сметки в САЩ и Латинска Америка, както и NetPlusDotCom – компания, която позволява на търговците на дребно да предоставят на клиентите си възможности за дигитални плащания. 

“Fintech стартъпите по света проектират дигиталното бъдеще, заяви Ейми Нийл, вицепрезидент на Mastercard Start Path. - Те използват различен подход, за да усъвършенстват избора и преживяването на потребителите в цялата индустрия. Съвместната ни работа с тези стартъпи спомага за свързването на новите технологии с надеждни, сигурни финансови мрежи и процеси, за да се създаде дори по-удовлетворяващо и безпроблемно преживяване при пазаруване.“ 

От 2014 г. насам над 5000 стартъпа са проявили интерес към Start Path, което доведе до стартирането на работа със 100 компании в 24 държави. През първите четири издания 20 процента от участниците са работили с Mastercard по пилотни програми или такива за търговска ангажираност. 

В България Mastercard обяви партньорството си с българския стартъп Tickey в началото на 2017-а, който представи пилотния си проект в софийското метро, позволяващ на гражданите да купуват билети чрез мобилно приложение директно със своето смарт устройство.  Потенциалът на стартъпа е забелязан именно по време на програмата StartPath в Европа. 

„Mastercard приветства иноваторите навсякъде по света. Партньорството с Tickey демонстрира на практика как сътрудничеството между глобална технологична компания и тепърва разрастващ се стартъп може да доведе до иновативни решения за удобство, сигурност и ефективност в градска среда. В Mastercard ще продължаваме да търсим и насърчаваме ефективните решения, които улесняват живота на хората и допринасят за изграждането на по-устойчива обществена среда“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония. 

В Европа, Mastercard работи съвместно с DigiSEq, доставчик на IOT (Internet of Things) разплащателно устройство, за да свърже потребителите му с услугите за токенизация на Мastercard и да позволи плащанията на преносимите устройства. През 2016 г. Mastercard работи съвместно с Rainbird, за да създаде виртуален асистент за увеличаване на обмена на знание и вземане на решения сред екипа за лоялни продажби на Mastercard UK. Mastercard също така си партнира с Vat Box за възстановяване на таксите при продажби. 

Mastercard отвори и прозореца за кандидатстване за настоящото издание на Start Path 2017, което ще бъде съставено от стартъпи в напреднал етап на развитие. 

Заявления за шестмесечната виртуална програма се приемат непрестанно. Заявления за присъединяване към следващата вълна ще бъдат приемани до 23 април 2017 г. в 11:59 часа. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018


Слайдшоу

В НОВИЯ БРОЙ

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас